Răsturnare de situație în scandalul de la națională. Dezvăluirile românului de la Arsenal

Ultima actualizare:

După ce numeroși oameni din fotbalul românesc l-au criticat, direct sau indirect, pe fondul refuzului de a se prezenta la lotul la U20, deși confirmase că poate onora convocarea de la U21, jucătorul nu a întârziat să revină cu replica. Rând pe rând, Gheorghe Hagi sau selecționerul naționalei „mari”, Edi Iordănescu, au comentat alegerea unor fotbaliști de a refuza prezența în tricoul de „tricolor” și, între timp, Cătălin Cîrjan a oferit și punctul său de vedere. 

Cătălin Cîrjan este legitimat la Arsenal U23 (FOTO: Getty Images)
Cătălin Cîrjan este legitimat la Arsenal U23 (FOTO: Getty Images)

„Pentru ca lumea sa ințeleagă exact cum au stat lucrurile, trebuie să spun, de la început, că eu am primit o convocare la echipa națională U21. Cei de la Arsenal m-au întrebat dacă doresc să particip și am acceptat imediat. Mai mult decât atât, am și cumpărat bilete de avion pentru mine și pentru părinții mei, deși era obligația Federației să se ocupe de transportul meu. Cu două zile înainte de anunțarea lotului, am fost sunat de domnul Săndoi, care mi-a recomandat să merg, până la urmă, la U20. Vă dați seama că, în primă fază, nu mi-a convenit și i-am argumentat domnului Săndoi de ce nu e în regulă să procedeze așa. Dar i-am spus că îi respect decizia de a nu mă convoca. Mi-a transmis că se va consulta cu colaboratorii dumnealui și că vor lua o decizie. «Păstrăm legătura» au fost ultimele lui cuvinte. N-am mai păstrat nicio legătură, am aflat apoi că nu am fost inclus în niciun lot. Domnul Săndoi mi-a spus că ar fi fost bine sa nu fi refuzat acțiunea din noiembrie, când s-au jucat meciurile cu FC Argeș și cu CSA Steaua”, a punctat Cătălin Cîrjan, conform Playsport.

Mai mult de atât, tânărul fotbalist a explicat cum convocarea la echipa națională U20 nu a venit niciodată, acesta susținând că nu a fost contactat de Daniel Pancu, selecționerul acestei categorii de vârstă. „Eu nu am refuzat să vin la echipa națională. Am cerut doar înțelegere, pentru că în acea perioadă mă pregăteam să merg cu echipa mare în turneul din Dubai, unde se juca împotriva lui Lyon și AC Milan. Nu cred că echipa națională avea neapărat nevoie de mine la meciurile cu FC Argeș și cu Steaua. Cred că era mai important pentru viitorul naționalei ca eu să ajung să joc pentru prima echipă a lui Arsenal și acolo era o șansă foarte bună. Era păcat să o ratez. Nici nu putem compara nivelul adversarilor. La Arsenal nu s-a primit nicio convocare de la U20. Cu domnul Pancu nu am vorbit in viața mea, de asta am și rămas dezamăgit, când a spus că a aflat de la Emil Săndoi că nu vreau să vin. Poate era corect să-mi afle și mie punctul de vedere, atât spun. Știu de la alți băieți că îi sună să se intereseze mereu de situația lor. Nu știu ce ar fi schimbat, dar măcar m-ar fi înțeles, dacă ar fi știut întreaga poveste”, a concluzionat jucătorul. În vârstă de 20 de ani, Cătălin Cîrjan îmbracă tricoul lui Arsenal Londra, la categoria U23, pentru moment valoarea sa fiind estimată la 250.000 de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net