Hagi, foc și pară: „Nu pot să accept jucători care uită că sunt români”

Ultima actualizare:

Echipele naționale de tineret sunt sub semnul controverselor, în această perioadă, după ce un jucător a refuzat să reprezinte România. În acest context, Gheorghe Hagi a comentat „acid” la adresa celor care „se dezic” de țara lor. 

Hagi, supărat pe tinerii jucători, care nu vor să vină la națională (FOTO: Sportpictures)
Hagi, supărat pe tinerii jucători, care nu vor să vină la națională (FOTO: Sportpictures)

„Nu pot să accept jucători care au crescut în străinătate şi uită că sunt români. Uitaţi-i! Nu sunt români. A fi român înseamnă că, oricând te cheamă, trebuie să răspunzi. Ei sunt români, nu sunt italieni. Naţionalitatea lor e română. Sunt români 100%. Nu vorbesc de cât sunt de valoroşi. Dintre ei sunt jucători care îmi plac foarte mult, dar nu putem sa ne rugăm de un jucător. Dacă vrei să vii, bine, dacă nu, să fii sănătos, fă performanţă unde vrei, dar nu ne rugăm. Avem jucători buni, care joacă în ţară! Foarte, foarte buni. E o pierdere când un jucător e valoros, când iubeşte România, când dă totul. Când selectezi, e bine să chemi jucători foarte buni, dar nu uitaţi un singur lucru: echipa câştigă trofee, jocul colectiv câştigă trofee şi aduce performanţă. El poate să se exprime mai bine dacă are o echipă în spate”, a declarat Gică Hagi pentru DigiSport, adăugând: „Ăsta e secretul, să ştii să formezi o naţională cu jucători cu personalitate şi pasiune, care să joace cu iubire, nu să te ameninţe că nu vine la naţională. Prea multă discuţie despre aceşti jucători de care se pare că ne rugăm. Unde au jucat aceşti jucători? Nu au un meci în Liga 1, nu au un meci internaţional”.

„Ținta” acestor declarații este Cătălin Cîrjan, fotbalist în vârstă de 20 de ani legitimat la echipa de U21 a lui Arsenal Londra, care ar fi refuzat naționala României U20, fiind de acord doar cu cea de la U21. Inițial, tânărul jucător a fost pe lista preliminară a lui Emil Săndoi pentru echipa națională U21, însă în cele din urmă convocarea a venit din partea reprezentativei U20, decizie care l-ar fi dezamăgit pe Cîrjan, care ar fi refuzat să vină. După valul de critici, mijlocașul român a avut o postare în social media, care a părut o replică pentru contestatarii săi. „Când oamenii buni sunt jigniți, aceștia aleg să tacă. Dar nu pentru că nu știu să se apere, ci pentru că sunt conștienți că nu are rost să se coboare la nivelul celor care îi critică. Oamenii inteligenți se apără cu tăcere și atacă doar cu indiferența”, a fost mesajul transmis de sportiv pe Facebook. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Halep jpg
Mikael Ymer, Getty jpg
Mirel Radoi, EPA jpg
Sepsi OSK Sfantu Ghoerghe, Sportpictures jpg
halep jpg
Diego Maradona, Getty Images jpg