Scandal în fotbalul brazilian: „Un ticălos care a violat trebuie să fie după gratii!”

La cei aproape 39 de ani săi, Robinho are toate șansele să rămână în istorie nu pentru numărul considerabil de selecții și goluri la naționala Braziliei, 100, respectiv 28, ci pentru comportamentul său reprobabil.

Robinho (stânga) ar trebui să fie după gratii, dar Brazilia refuză să-l extrădeze (FOTO GettyImages)
Robinho (stânga) ar trebui să fie după gratii, dar Brazilia refuză să-l extrădeze (FOTO GettyImages)

Căci sud-americanul a punctat că vrea să se întoarcă în fotbal - lucru curios, dat fiind faptul că a fost condamnat la nouă ani de închisoare în Italia, după ce a fost găsit vinovat de viol. Totuși, acesta nu a ajuns după gratii, pentru că țara sa natală, Brazilia refuză să-l extrădeze.

În acest context, un fost atacant brazilian și actualmente jurnalist, Walter Casagrande, a reacționat cu indignare. Fostul atacant la Corinthians sau Torino, cu 19 selecții și opt goluri la națională a punctat: „Să ajungă la Portuguesa Santista? Cine angajează un infractor, va fi complice la infracțiunea sa. Ar fi inacceptabil pentru un club să aducă un violator condamnat să joace fotbal. Campionatul său trebuie să o închisoare de maximă securitate. Se plânge că e vânat de presă. Robinho, tu nu ești o persoană persecutată, tu ești căutat de justiția italiană. Să spui că ești nevinovat prin avocați e un afront la adresa societății mondiale. (...) E datoria Guvernului să rezolve această situație, e o rușine pentru Brazilia să aibă un violator cunoscut în lumea întreagă, făcând paradă pe plajă și anunțând că vrea să joace din nou. A comis o infracțiune odioasă și cine îl angajează greșește la fel de mult ca el. Locul lui nu e pe teren, ci după gratii”.
Ultima dată, Robinho a jucat la Bașakșehir, în 2020, iar de-a lungul vremii a mai îmbrăcat tricoul lui Real Madrid, Manchester City sau AC Milan, acum având o ofertă de la divizonara secundă Portuguesa Santista.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
3 anastasia soare png png
serban huidu si mihai gainusa
image
image
image
image
image
image
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg