Ce-și mai dorește Hagi, de la „sportul rege”: visurile legendei românești

Farul face treabă bună în Superliga României: lideră în clasamentul primului eșalon românesc, echipa din Constanța îi oferă toate motivele lui Gheorghe Hagi să fie mândru. Și, dacă gruparea pare să se descurce fără probleme în campionat, îi dă ocazia „Regelui” să se gândească la marile sale visuri din cariera de antrenor. Căci acesta vrea să devină selecționer și să reușească să califice o echipă națională la un turneu final, apoi să antreneze un mare club din fotbalul european. 

Gică Hagi are echipa lider în clasamentul României (FOTO: Sportpictures)
Gică Hagi are echipa lider în clasamentul României (FOTO: Sportpictures)

De altfel, Gică Hagi a mai fost selecționer, în 2001, imediat după retragerea din cariera de fotbalist. Doar că, atunci, a ratat cu echipa României calificarea la Campionatul Mondial din 2002, după înfrângerea dramatică din barajul cu Slovenia, 2-3 la general. „Visul ca antrenor? Să pregătesc o echipă națională și o echipă mare de club. Vreau să ajung la un turneu final cu o echipă națională. Orice echipă națională! Iar apoi să fac performanță și în Europa cu un club mare, pentru că trebuie să mă verific și ca antrenor la cel mai înalt nivel. Nu am dus lipsă de oferte. Dar până nu văd că Farul e bine pusă la punct din toate punctele de vedere, nu plec”, a mărturisit „Regele”, potrivit „Fanatik”. 

Fostul fotbalist a vorbit și despre modul în care abordează și motivează jucătorii: „În primul rând, am o comunicare foarte bună cu ei. Am, de fiecare dată, o discuție între patru ochi cu fiecare dintre ei, când vin la echipă. Pe ce trebuie să pedalăm, ce principii trebuie să respecte, totul trebuie să fie simplu, cum spunea Cruyff. Jucătorul trebuie să se simtă bine, el trebuie să fie protagonist, el trebuie să deseneze în teren, iar eu pot doar să-l ajut. Nimic altceva! Eu și staff-ul asta facem: jucătorul în teren trebuie să se simtă bine ca să poată da randament. Apoi depinde de jucător dacă își și dorește ce îi cer: nu pot eu sau staff-ul să ne dorim mai mult decât jucătorul. Asta nu se poate. Dacă și el își dorește, atunci putem să ne înhămăm la muncă amândoi. Dacă nu, nu. Fiecare își vede de drumul lui”, punctat Gică Hagi. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net