VAR-ul îi face zile fripte Farului. Echipa lui Hagi pierde un punct și un jucător

Ultima actualizare:

Farul Constanța „s-a împiedicat” de Chindia Târgoviște, reușind să agonisească doar un punct, sâmbătă, în urma rezultatului final 1-1.

Farul Constanța a cedat un punct Chindiei Târgoviște (FOTO: Sportpictures)
Farul Constanța a cedat un punct Chindiei Târgoviște (FOTO: Sportpictures)

E drept, liderului din Superliga României i s-a împotrivit VAR-ul, căci gazdele au egalat în prelungirile partidei, după o fază în care Sebastian Colțescu a dictat penalti, în urma consultării VAR. Antrenorul Chindiei, Toni Petrea, a confirmat confuzia din preajma golului egalizator: „Ne-a spus că nu funcționează camera de la VAR și că nu știe ce să zică. Chiar nu mai știam câte momente mai aveam pentru schimbări, nu mai știam ce să fac. Și un punct e bun pentru noi în compania liderului. Faptul că am strâns puncte e bine pentru noi, că ne-am ridicat în clasament, dar trebuie să continuăm tot așa”.

VAR-ul „a costat-o” pe Farul Constanța și un jucător, Denis Alibec accidentându-se în meciul din Liga 1: „E bătaie de joc să stai 10 minute pentru o fază, să aduci telefonul din vestiar să vezi faza. La noi aşa se întâmplă mereu, stai 10 minute să vezi un ofsaid. Te scoate din ritm, am stat 10 minute şi am făcut întindere la un sprint. O să văd, mâine, cum mă simt”.
Surprinzător, antrenorul Farului, Gică Hagi, s-a arătat împăcat cu ce s-a petrecut pe teren: „A fost un meci frumos, ambele echipele au vrut să câștige, meci pe contre. Până la urmă, mulțumit și cu această remiză. Un punct este un punct. Am avut ocazia să câștigăm, dar așa este fotbalul. Micile detalii pot face diferența. Probabil nici eu nu am fost inspirat cu schimbările, așa cum îmi ies uneori. Sunt alegeri, decizii, care uneori ies sau nu ies. Chindia nu m-a surprins, pentru că era o echipă în formă. Este o echipă mult mai verticală cu Toni Petrea, caută spațiile, caută golul. Orice echipă care primește timp și spațiu să gândească, devine o echipă foarte bună. Alexi Pitu este într-o formă foarte bună. Este inspirat. Poate să joace și mai bine. Mă bucur pentru el”. 
Întrebat despre lovitura de la 11 metri acordată Chindiei, acesta a punctat: „N-am văzut faza penaltiului. Arbitrul a zis că este penalti, atâta. Suntem într-un moment foarte bun, excelent, dar vin meciurile tari și trebuie să facem puncte. Trebuie să avem pretenții, să ne dorim să fim acolo sus”.

Pentru Farul a înscris Alexi Pitu ('67), iar pentru Chindia a egalat Cristian Neguț ('90+1). Constănțenii rămân pe primul loc, cu un avans de opt puncte față de Rapid, după 12 victorii, cinci remize și o singură înfrângere. De cealaltă parte, Chindia Târgoviște ocupă a șaptea poziție, după cinci meciuri câștigate, tot atâtea egaluri și șapte partide pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net