Seară fără victorie pentru echipele românești în Conference League

Ultima actualizare:

Niciuna dintre formațiile românești, încă agrenate în competiția europeană „nu a strălucit”, joi. Dacă CSU Craiova a reușit să scoată un egal muncit cu Hapoel Be'er Sheva, iar CFR Cluj a obținut o remiză albă cu Maribor, FCSB a părăsit înfrântă terenul propriu, în fața celor de la Viking.

FCSB pornește cu stângul în play-off-ul Conference League (FOTO: Sportpictures)
FCSB pornește cu stângul în play-off-ul Conference League (FOTO: Sportpictures)

Gruparea lui Nicolae Dică a arătat neputincioasă sub ochii propriilor spectatori, pierzând cu 1-2. Cu toate că vicecampioana României a deschis scorul, în minutul 3, mulțumită lui Florinel Coman, a fost o chestiune de doar două minute, până ce Viking a egalat (Kevin Kabran, '5), norvegienii „închizând” tabela până la finele primei reprize (Sondre Bjorshol, '35).

Antrenorul lui FCSB s-a arătat descumpănit de evoluția echipei sale, asumându-și înfrângerea. „Suntem dezamăgiți cu toții, pentru că a fost un meci pe care nu trebuia să-l pierdem. Îmi cer scuze fanilor pentru că nu am reuşit să câştigăm acest meci!”, a spus Nicolae Dică la finalul meciului cu Viking.

Misiunea antrenorului de la echipa bucureșteană a fost îngreunată de Darius Olaru, care a văzut cartonașul galben, la finalul meciului, fapt pentru care va lipsi la returul din Norvegia. „Nu este OK ce a făcut el. Va plăti pentru lucrul acesta. Nu știu dacă se dădeau amenzi pentru astfel de gesturi până să vin eu, însă acum se vor da”, a punctat Nicolae Dică. Darius Olaru a văzut cartonașul galben, în ultimul minut de joc, cel mai probabil pentru proteste. Comportamentul acestuia nu a rămas fără consecințe, fiind amendat cu 5.000 de euro de conducerea clubului.

CSU Craiova, singura „zvâcnire”

CSU Craiova a reușit să obțină un egal, acasă, din disputa cu Hapoel Be'er Sheva (1-1), ambele grupări finalizând meciul cu câte un jucător în minus. Oaspeții israelienii au fost cei care au deschis scorul (Rotem Hatuel, '70), însă oltenii au reușit să egaleze patru minute mai târziu, printr-o lovitură de la 11 metri, transformată de Andrei Ivan ('74). De la echipa românească, Paul Papp a fost eliminat la pauză, pentru că a lovit un adversar pe tunelul către vestiare, un gest aspru criticat ulterior.

În celălalt meci al echipelor românești, CFR Cluj n-a impresionat deloc în deplasarea de la formația slovenă Maribor (0-0). Explicația a fost găsită imediat de antrenorul campioanei României, Dan Petrescu: „Problema este că avem prea multe meciuri. Echipa mea a jucat 13 meciuri în 40 de zile, cred. Este incredibil! Avem cele mai multe meciuri, până acum, din lume. E foarte greu pentru noi”.

Manșa decisivă pentru echipele românești în play-off-ul Conference League se joacă joia viitoare, de la ora 20:00.

Rugile le-au fost ascultate

Nemulțumirile lui Dan Petrescu despre programul încărcat al echipei sale n-au rămas fără ecou: Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii drepturilor TV au acceptat cererile cluburilor CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova privind amânarea meciurilor din Superliga României, programate pentru acest weekend.

Dan Petrescu a câștigat, totuși, o bătălie (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu a câștigat, totuși, o bătălie (FOTO: Sportpictures)

CFR Cluj avea meci, la Mediaș, cu FC Hermannstadt, FCSB ar fi trebuit să joace în deplasare cu FC Botoșani, în vreme ce CSU Craiova urma să se dueleze cu Chindia Târgoviște, la Ploiești. Reprogramarea partidelor din etapa a șasea va fi făcută în funcție de rezultatele înregistrate în Conference League.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net