Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar al României pentru EURO2024

Ultima actualizare:

Cu trei săptămâni înainte de disputarea EURO2024, selecționerul Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar al echipei naționale de fotbal din România. În vârstă de 45 de ani, conducătorul primei reprezentative a țării noastre a anunțat numele celor 28 de fotbaliști, care vor evolua în meciurile test împotriva Bulgariei și Liechtenstein, la începutul lunii viitoare, pe 4 iunie, respectiv 7 iunie. După cele două partide amicale va fi definitivat lotul pentru Campionatul European, programat în perioada 14 iunie-14 iulie. 

Naționala României mai are două meciuri de pregătire, înainte de EURO2024 (FOTO: Facebook)
Naționala României mai are două meciuri de pregătire, înainte de EURO2024 (FOTO: Facebook)

„Ne reunim cu încredere și bucurie, după ce am îndeplinit obiectivul calificării la EURO 2024 și fiecare dintre noi e pregătit să ducă mai departe, cu responsabilitate și mândrie, acest parcurs, care a bucurat milioane de români.
Tot ce am reușit bun, până azi, s-a construit pe disciplină, spirit de luptă și coeziune. Disciplina s-a păstrat, spiritul de luptă trebuie dovedit neîncetat, iar coeziunea stă la baza selecției pentru acest lot cu care abordăm ultimele teste și ne pregătim de turneul final. Am crescut împreună ca echipă și individual, dar pentru provocarea ce urmează e nevoie de mult mai mult, într-un timp foarte scurt. Am spus-o de la bun început, vom merge la EURO 2024. Și iată că fotbalul românesc se reîntoarce în elită, după opt ani. Însă n-am putut garanta rezultatele de pe parcurs, nimeni nu poate face asta! Tocmai de aceea, nici acum nu pot garanta suporterilor un rezultat sau altul în meciurile ce ne așteaptă în Germania. Dar din toate lucrurile bune de care este capabilă naționala României de azi, pentru cel puțin două pot garanta oricând, oriunde și în fața oricui: dăm tot ce avem mai bun pe teren, în fiecare secundă din fiecare meci și nu cedăm, indiferent cum curge jocul și ce spune scorul! Iar de aici pleacă și mesajul meu pentru suporterii români: vor fi momente grele, pentru că nimic din ce merită cu adevărat nu se obține ușor. Dar stați cu nădejdea, credința și inima lângă noi! Până la final. Indiferent ce se întâmplă! Pentru că noi vom da totul pentru voi! Până la final. Indiferent ce se întâmplă!”
, a declarat Iordănescu Jr., potrivit frf.ro. 

Lotul preliminar al României

Portari: Florin Niță, Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu, Răzvan Sava;
Fundași: Andrei Rațiu, Vasile Mogoș, Radu Drăgușin, Bogdan Racovițan, Adrian Rus, Ionuț Nedelcearu, Andrei Burcă, Nicușor Bancu;
Mijlocași: Deian Sorescu, Marius Marin, Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Adrian Șut, Darius Olaru, Constantin Grameni, Dennis Man, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi, Florinel Coman;
Atacanți: Denis Drăguș, George Pușcaș, Denis Alibec, Daniel Bîrligea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (Sportpictures) jpg
Andrei Burca (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net