Prima conferință a lui Neil Lennon, antrenor la Rapid. Cine l-a impresionat

Ultima actualizare:

La câteva zile de la anunțul făcut de Rapid despre noul antrenor, nord-irlandezul Neil Lennon a susținut prima sa conferință de presă, marți, tehnicianul în vârstă de 52 de ani fiind prezentat, oficial ca ocupant al băncii tehnice din Giulești. 

Neil Lennon ar urma să antreneze Rapid, în următorii doi ani (FOTO: Sportpictures)
Neil Lennon ar urma să antreneze Rapid, în următorii doi ani (FOTO: Sportpictures)

„Bună ziua, mă numesc Neil Lennon și sunt noul antrenor al Rapidului, ceea ce mă entuziasmează. Sper să aduc succes acestui club. Am avut multe discuții cu Victor, cu domnul Șucu, cu Daniel (n.r. Sandu, noul director sportiv). A fost o decizie ușoară să accept oferta”, și-a început discursul Lennon, care spune că nu este deloc străin de fotbalul românesc: „Sunt impresionat de infrastructura și de principiile clubului Rapid. Am auzit de mult timp de Rapid. Am crescut în anii '70, știu de Steaua din 1986, știu de Rapid, Dinamo, Cluj”.

„ La ce să se aștepte jucătorii? Disciplină, motivație și o mentalitate de învingător”

Întrebat ce fotbalist i-a atras atenția, până acum, Lennon l-a numit pe Claudiu Petrilă, despre care a spus că este un jucător care îi place foarte mult. Mandatul nord-irlandezului este valabil în următoarele două sezoane, promițând să le ceară jucătorilor muncă asiduă, profesionalism și disciplină, punând accentul pe pregătirea fizică în viitorul apropiat și propunându-și să facă din Rapid una dintre candidatele la titlul din Superliga României: „Știu că jucătorii se vor bucura de antrenamente. Vrem să fie mai bine pregătiți, mai puternici. Trebuie să fie mai robuști. Dacă vrei să fii campion, trebuie să poți să fii capabil să reziști. Vom avea o perioadă tare în presezon. Jucătorii trebuie să ia deciziile bune, atât pe teren, cât și în afara lui, trebuie să fie disciplinați și să facă sacrificii. Nu e ușor să câștigi meciuri. (...) Vom vedea dacă mentalitatea mea se potrivește cu Rapid. Am o experiență mare și vreau să aduc asta aici. Nu e ușor, e mult de muncă. Nu e ca și cum ai apăsa pe buton. Trebuie să fim disciplinați și să muncim, trebuie să fim sportivi profesioniști tot timpul. (...) La ce să se aștepte jucătorii de la mine? Disciplină, motivație și o mentalitate de învingător. Vreau ca jucătorii să se antreneze ca în meciurile oficiale. Vreau să aduc intensitate, standarde înalte, profesionalism. Poate o altă mentalitate, dintr-o cultură diferită. Dar e nevoie de timp”.
Fostul căpitan al naţionalei nord-irlandeze are un CV impresionant în „sportul rege”, fiind de cinci ori campion al Scoţiei cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020), cucerind Cupa Scoţiei de patru ori (2011, 2013, 2019, 2020) și Cupa Ligii Scoției (2020), fiind numit în trei rânduri antrenorul anului în Scoția (2012, 2013, 2020). Lennon vine după o pauză în antrenorat, de un an și jumătate, despre care motivează că a avut nevoie de o pauză și că ofertele primite nu coincideau cu planurile sale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
EURO 2024 (EPA) jpg
iolanda balas
Dennis Man (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net