Selecționerul României, optimist: „Suntem neînvinşi, credem în calificare”

Naționala României își adună forțele pentru duelul împotriva celor de la Kosovo, meciul fiind programat, marți, pe Arena Națională, de la 21.45 și televizat de Antena1. Partida contează pentru preliminariile EURO2024. 

Edi Iordănescu, optimist cu privire la calificarea naționalei (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu, optimist cu privire la calificarea naționalei (FOTO: Sportpictures)

„Suntem, din nou, în faţa unui moment important, inevitabil ne gândim la ce a fost acum două zile (n.r. când România a obținut un egal, 1-1, cu Israel). Suntem conştienţi că trebuie să ne ridicăm la nivelul exprimării. Ne-am dorit trei puncte cu Israel, am avut o primă repriză în care nu pot să fiu nemulţumit de echipa, dar în repriza a doua am gestionat prost, am coborât mental, ne-am pierdut repere şi am intrat într-un joc deschis.
Rămânem pe locul doi suntem neînvinşi, trebuie să credem, sunt lucruri îmbunătăţite, faţă de trecut. Seceta de performanţă apasă, lumea nu mai are răbdare, apar nemulţumiri. Jucătorii, foşti jucători care au făcut performanţă, fac declaraţii şi ajung la urechile băieților. Toate apasă pe umerii lor şi nu reuşim să gestionăm cum trebuie presiunea. Performanţa atrage performanţă, entuziasm, când eşti obişnuit totul e mai uşor. Am fost la cluburi care au făcut performanţă, era în ADN-ul lor. Toate veneau cu uşurinţă. Noi ne-am pierdut acest impuls”
, a declarat selecționerul Edi Iordănescu. 

Replica lui Edi Iordănescu pentru cei care-l critică

Acesta a oferit replica pentru contestatarii săi, spunând: „Eu nu trăiesc într-o realitate proprie, sunt foarte conectat, mă interesează criticile, dar trebuie să mergem înainte. Criticile trebuie să meargă în special către mine, dar ei sunt fotbalişti, în atenţia publică şi trebuie să se obişnuiască şi cu ele. Suntem foarte bine în afara terenului, uniţi, disciplinaţi, toată lumea e conectată, lucrurile sunt bune. În teren, din păcate, nu sunt OK. Dacă reuşim să rezolvăm partea de exprimare, putem rezolva ecuaţia calificării. Mi-aş dori mai multă comunicare în teren. Ne-am fi dorit să obţinem o calificare cu zâmbetul pe buze, dar dacă o vom obţine închistaţi, e bine şi aşa. Apoi trebuie să înţelegem că fotbalul e bucurie, dar şi responsabilitate. Sunt total nemulţumit de exprimare, dar suntem pe loc de calificare”.
Până luni, cu o zi înainte de confruntare, s-au vândut aproximativ 20.000 de bilete, adică mai puțin de jumătate din capacitatea stadionului. „Probabil că nu se va umple Arena Naţională, e marţi seara, orâ tărzie, e şcoală a doua zi. Dar indiferent câţi suporteri vor veni, sper să-i mulţumim!”, a concluzionat Edi Iordănescu, prețurile tichetelor pornind de la 35 de lei. România ocupă locul doi în grupa sa, la două puncte în spatele liderului Elveția, fiind urmată de Israel (opt puncte), Belarus (patru puncte), Kosovo (patru puncte) și Andorra (două puncte).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net