Transfer de ultim moment: turcii anunță că Ianis Hagi s-a înțeles cu Galatasaray

Ianis Hagi ar fi pe punctul de a-și încheia, cel puțin pentru moment, aventura în fotbalul vestic, presa din Turcia anunțând mutarea fotbalistului de 25 de ani la Galatasaray Istanbul. 

Ianisn Hagi, dat drept mutare sigură la Galatasaray Istanbul (FOTO: Sportpictures)
Ianisn Hagi, dat drept mutare sigură la Galatasaray Istanbul (FOTO: Sportpictures)

După ce a încercat să se regăsească atât în fotbalul scoțian, la Glasgow Rangers, cât și în cel spaniol, la Deportivo Alavés, „tricolorul” ar fi la un pas de fotbalul din Țara Semilunei.
Publicația „Akşam”, citată de cotidianul „Fotomaç”, notează că ar fi vorba despre un transfer definitiv și arată că Hagi Jr. se va alătura formației din capitala Turciei, cel mai probabil, după EURO2024. De altfel, mijlocașul este născut chiar la Istanbul, pe vremea când tatăl său îmbrăca tricoul aceleiași formații și, în urmă cu câțiva ani, spunea că visul său e să evoluez la gruparea turcă: „Îmi doresc, într-adevăr. E un club pe care îl iubesc! Am crescut cu el, acolo m-am născut. Nu știu ce-mi rezervă viitorul, dar sunt atașat de acest club. Din păcate, nu am învățat limba turcă. Aveam trei ani, când am plecat de acolo, apoi am mai fost un an, când a fost tata antrenor, dar nu am prins prea multe cuvinte”.

„E important să stea afară, să se lupte!”

Informațiile din presa turcă au fost comentate de apropiații jucătorului, începând cu tatăl său, care a declarat: „Despre Ianis, v-am zis. El e focusat la Alavés, mai e acolo până în vară. Apoi mai are contract cu Rangers. Nu știu nimic (n.r. despre un transfer la Galatasaray), vă spun ce știu”, în vreme ce acționarul campioanei României, Ciprian Marica, a punctat: „Important pentru Ianis și pentru orice jucător tânăr e să stea afară. Să stea acolo, să se lupte pentru echipele puternice. Galatasaray poate fi o opțiune pentru Ianis. Are calitățile necesare să joace la cel mai înalt nivel. A demonstrat și la națională. Cumva, trebuie să-l faci pe jucător să fie dorit. Ianis vine după o accidentare și are nevoie de un antrenor în spate”.
Un „produs” al Academiei „Gheorghe Hagi”, Ianis Hagi a evoluat, de-a lungul carierei, la câteva formații internaționale, precum ACF Fiorentina, KRC Genk, Deportivo Alavés sau Glasgow Rangers. Cifrele sale ilustrează două meciuri fără gol sau pasă de gol la Fiorentina și 19 partide, șapte reușite și trei assist-uri la Fiorentina Primavera, 19 confruntări, trei goluri și patru pase decisive la Genk, 22 de meciuri, două reușite și un assist la Alavés și 99 de partide, 16 goluri înscrise și 21 de assist-uri la Rangers. În plan intern, Ianis Hagi a adunat 92 de dueluri, 24 de goluri și 14 assist-uri la Viitorul Constanța, devenită Farul Constanța. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net