Hagi Jr., interviu amplu în presa spaniolă: cum arată viitorul lui în fotbalul mare

După mai bine de jumătate de an petrecut în La Liga, împrumutat de la Glasgow Rangers la Deportivo Alavés, Ianis Hagi a oferit un interviu amplu în presa spaniolă, jucătorul de 25 de ani povestind pentru „Marca” în ce fel a trăit experiența în Primera División, dar și care sunt planurile sale în carieră. 

Ianis Hagi, încrezător în perspectivele carierei sale (FOTO: Sportpictures)
Ianis Hagi, încrezător în perspectivele carierei sale (FOTO: Sportpictures)

„Iubesc nivelul din La Liga, iubesc totul în Spania: echipele, competiția dintre jucători și echipe, presiunea care există aici... Simt că este campionatul în care pot avea cel mai mare succes și în care îmi pot arăta toate calitățile. Este liga pe care am urmărit-o, de când eram copil și a fost mereu visul meu să fiu aici. Sunt aici acum și vreau să fiu aici mult timp! Sunt acolo unde vreau să fiu. Este fotbalul în care vreau să cresc, este fotbalul care cred că poate debloca cea mai bună versiune a mea. Sunt aici doar șase-șapte luni și deja simt că sunt un jucător mai bun, cresc în fiecare zi, la antrenamente și la jocuri. Simt că progresez în fiecare zi și cred că în viitorul apropiat voi arăta tuturor cine sunt”, a declarat Hagi Jr. despre experiența sa în unul dintre cele mai tari campionate ale lumii. 
Jucătorul lui Deportivo Alavés a povestit și despre relația lui cu selecționerul naționalei României, Edi Iordănescu și cum se simte la prima reprezentativă a țării: „A știut să înțeleagă cum să treacă de la generația anterioară la cea nouă și a știut foarte bine să o gestioneze. Ne-a făcut să jucăm foarte bine și să câștigăm încredere. A fost o mare provocare pentru el, pentru că eram tineri, dar am confirmat performanțele bune pe care le-am făcut cu echipa sub 21 de ani și am avut încredere să urcăm la echipa de seniori și să evoluăm destul de bine. Am crescut cu probabil 80% dintre colegii mei, de când aveam 10, 11, 12 ani, așa că îmi este foarte ușor să merg acolo și să joc cu ei. Este un loc în care sunt fericit să fiu. Anul trecut, meciurile au fost foarte bune și la nivel individual, cu niște performanțe foarte bune”.

„Oamenii te vor judeca, dar trebuie să te concentrezi pe munca ta”

Cea mai mai mare provocare în cariera lui Ianis Hagi a fost, însă, trecerea de la naționala de tineret la naționala mare: „Au fost câțiva ani, în care nu am avut prea mult succes. Am pierdut câteva meciuri, câteva calificări, ceea ce evident nu este bine. Am primit multe critici din toată țara. Dar ești unul dintre cei mai buni 20 de jucători din România și trebuie să reușești să depășești momentele astea. Oamenii te vor judeca, dar trebuie să te concentrezi pe munca ta, să ai încredere în talentul tău și în ceea ce poți face. Am muncit mult și am avut răbdare, știam că vor veni clipe mai bune. Pentru noi, din fericire, a sosit momentul anul acesta și ne-am calificat la EURO2024. (...) Evident, colectiv ideea este să avansăm din faza grupelor și să ne calificăm în faza eliminatorie, ceea ce cred că este un obiectiv realist”.

„Numele Hagi este o motivație în viața mea de zi cu zi”

Nu în ultimul rând, mijlocașul român a comentat și cum rezistă presiunii de a purta numele Hagi și de a fi, poate, comparat permanent cu tatăl său, supranumit „Regele” în fotbalul românesc. „Pentru mine, este o motivație în viața mea de zi cu zi. Este ambiția mea să mă descopăr ca fotbalist și este ceea ce mă împinge la limită. Mă trezesc în fiecare dimineață știind că așteptările sunt mari. Ori încerci să te obișnuiești și să profiți de ea, ori... Va apăsa foarte tare pe umerii tăi. Am învățat de la o vârstă fragedă să folosesc asta în avantajul meu și este ceva care mă motivează zi de zis să fiu mai bun ca fotbalist și ca om”.
Reamintim că EURO 2024 se va disputa între 14 iunie și 14 iulie, în Germania, iar naționala din România a fost repartizată în Grupa E a turneului, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, care se va afla săptămâna viitoare. România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei play-off-ului B, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 - sferturi de finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net