Superliga României, „în aer”: un fotbalist, depistat pozitiv la dopaj

Un fotbalist angrenat în primul eșalon românesc a ieșit pozitiv la testul antidoping, aducând campionatul din țara noastră într-o zonă controversată. În vârstă de 32 de ani, Cosmin Matei, legitimat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a picat controlul antidoping efectuat la finalul meciului pe care covăsnenii l-au pierdut pe teren propriu, 1-3, în fața celor de la CS Universitatea Craiova, disputat pe 4 februarie, în Superliga României.

Cosmin Matei (dreapta) a picat testul antidoping (FOTO: Sportpictures)
Cosmin Matei (dreapta) a picat testul antidoping (FOTO: Sportpictures)

Potrivit Agenției Naționale Anti-doping (ANAD), în organismul jucătorului ar fi fost depistată o substanță denumită 5-metilhexan-2-amină, care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care „se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”. Deocamdată, mijlocașul lui Sepsi nu a fost suspendat provizoriu, ancheta fiind abia la început - urmează audierile, rezultatul probei a doua și, în funcție de evoluția situației, fotbalistul riscă o suspendare de până la patru ani, dacă se va dovedi că s-a dopat cu intenție.
„Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt. Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a declarat potrivit sportpesurse.ro jucătorul estimat de Transfermarkt la jumătate de milion de euro.

Are susținerea conducerii formației covăsnene

Situația de dopaj a fost comentată și de către patronul lui Sepsi, László Diószegi, care a declarat, conform DigiSport: „Am primit și noi la club notificarea, în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte! Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui. N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise. Știu că Matei a fost răcit o perioadă. Nu știu exact ce a luat. Dar vă sugerez să așteptăm ancheta pentru a vedea concluziile clare. Ați văzut și la Halep ce s-a întâmplat. Dacă se va confirma însă că Matei e vinovat, vom lua măsurile necesare”
Matei și-a găsit locul în rândul oltenilor, iar de la meciul cu Universitatea Craiova, fotbalistul a evoluat în toate jocurile disputate de Sepsi, cu excepția celui cu FCSB, cifrele sale „ilustrând” șapte goluri și șase assist-uri în 33 de meciuri din sezonul curent. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net