Antrenorul demis de Petrolul preia Voluntari. Pîrvu, înlocuitorul lui Dică

Ultima actualizare:

La doar câteva zile, după ce Petrolul Ploiești a anunțat că-și încheie socotelile cu Florin Pîrvu, tehnicianul de 48 e ani a fost prezentat oficial al unei alte grupări din Superliga României, devenind noul ocupant al băncii tehnice de la FC Voluntari, înlocuindu-l pe Nicolae Dică. 

Florin Pîrvu rămâne în campionatul românesc (FOTO: Facebook)
Florin Pîrvu rămâne în campionatul românesc (FOTO: Facebook)

Trei zile - atât a stat liber de contract Pîrvu, care a pregătit ultima dată Petrolul Ploiești, cariera sa în antrenorat început încă din anul 2011, ca „secund” la CS Turnu Severin. Treptat, CV-ul său „s-a îmbogățit” cu același post la Petrolul, în mandatul din 2014 al lui Răzvan Lucescu și, apoi, chiar la Rapid. După ce a devenit antrenor principal, el a condus în formaţiile Chimia Brazi şi Conpet Ploieşti, încercând și fotbalul din China, activând la Henan Jianye, acolo unde a fost tehnicianul formaţiilor U19, U21 şi al echipei a doua a clubului. În cele din urmă, anul trecut, a revenit în România, asumându-și un mandat de principal la Petrolul, alături de care a încheiat stagiunea pe locul opt. Per total, Pîrvu a adunat 48 de partide în rândul „lupilor galbeni”, bilanţul său însumând 16 victorii, 16 remize şi 16 eşecuri.
FC Voluntari se luptă în play-out-ul din primul eșalon românesc, ocupând penultima poziție în clasament, având 14 puncte, după înjumătățirea celor acumulate la finele sezonului regulat. 

Cum arată parcursul său ca antrenor în „sportul rege”

„Bun venit, Florin Pîrvu!
FC Voluntari anunță că a semnat un contract cu tehnicianul Florin Pîrvu.
În vârstă de 48 de ani, noul nostru antrenor este un fost mijlocaș defensiv, care a evoluat în cariera sa la Petrolul Ploiești, Henan Jianye, Dinamo, FC Brașov, U Craiova, AEL Limassol, CS Otopeni, Chimia Brazi și la CS Turnu Severin. Are și două apariții pentru echipa națională de fotbal a României, în perioada 2000-2002.
După retragerea din activitatea de fotbalist, a început cariera de antrenor, ca secund al lui Marian Bondrea, la CS Turnu Severin, în 2011. Ulterior, a devenit antrenor secund la Petrolul, în mandatul din 2014 al lui Răzvan Lucescu, iar mai apoi la Rapid București. Ca antrenor principal, el a condus în formațiile Chimia Brazi și Conpet Ploiești. A activat și în China, la Henan Jianye, acolo unde a fost tehnicianul formațiilor U19, U21 și al echipei a doua a clubului.
A revenit în România în 2023, când a fost numit antrenor principal la Petrolul Ploiești. Alături de «lupii galbeni» a terminat pe locul opt stagiunea 2023/ 2024.
În total, Florin Pîrvu a condus Petrolul în 48 de partide oficiale, bilanțul său însumând 16 victorii, 16 remize și 16 eșecuri.
Clubul nostru îi urează bun venit și îi dorește mult succes la cârma FC Voluntari”, a fost anunțul făcut de ilfoveni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net