România, gata de EURO2024. Declarațiile selecționerului și căpitanului naționalei

Naționala României a oferit o serie de declarații, joi, în conferința de presă organizată în vederea amicalului de fotbal, programat vineri, de la ora 21.45, pe Arena Națională și televizat de Prima TV. Totodată, va întâlni, marți, la Madrid, selecționata Columbiei. 

Edi Iordănescu, încrezător în vederea EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu, încrezător în vederea EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

Selecţionerul Edi Iordănescu a comentat și situația colaborării sale la prima reprezentativă a României, în contextul unei eventuale prelungiri a înțelegerii contractuale. „Am aşteptat această perioadă, mi-a lipsit contactul cu băieţii. Mi-aş mai fi dorit o acţiune, dar ăsta este calendarul. Avem un proces, început în urmă cu doi ani şi jumătate, mai avem etape de parcurs. Pentru mine personal, prelungirea contractului nu este o problemă şi prioritate. După această acţiune, probabil vom avea o discuţie cu preşedintele federaţiei. Vom vedea ce va fi. Vă asigur că echipa naţională, România, tot timpul are prioritate în gândul meu. Vom vedea ce gânduri are federaţia, dar nu ştiu cum vede federaţia continuitatea. Eu sunt un antrenor care îşi asumă responsabilităţi, dar trebuie să ştiu ce aşteptări sunt. Ar fi indicat să fie un răspuns, până la turneul final, dar vom vedea. Eu am mulţumit pentru tot ce mi s-a oferit până acum, am simţit încrederea federaţiei, chiar dacă în jurul echipei a fost tensiune, în interior a fost focus total. Contractul meu e cel mai puţin important, în acest moment, important e să ne continuăm munca şi ce vor face băieţii, când se întorc la cluburi până în mai. E multă muncă în continuare”. Numit selecţioner, în ianuarie 2022, Edi Iordănescu are contract până la finalul EURO2024. 

„Cea mai bună atmosferă, pe care am trăit-o la echipa națională”

La rândul său, căpitanul echipei naționale, Nicolae Stanciu, a punctat: „Calificarea i se datorează 90% lui Edi Iordănescu, prin ideile aduse, prin modul în care ne tratează şi disciplina impusă, dar şi prin relaţia cu noi. Sper să rămână cu noi mulţi ani. Pentru turneul final ne dorim să ieşim din grupe!”. Pe de altă parte, Edi Iordănescu a punctat că, în opinia lui, e meritul jucătorilor în proporție de 90% și 10% a staff-ului tehnic. 
„Un moment greu am simţit după meciul cu Israel, dar ne-am revenit bine după discuţiile cu staff-ul şi, la trei zile, ne-am revenit cu Kosovo. Cred că oricine poate da un gol superb, dar nu e asta important. Sincer, prefer să câştigăm cu un gol urât! Avem discuţii mereu, aproape zilnic, nu doar când ne reîntâlnim, aş prefera să le ţinem între noi. Cred că este un moment în care nu mai e nevoie de multe discuţii motivaţionale, pentru că grupul a crescut enorm, ştie ce vrea şi trebuie să reprezentăm tricoul cât mai bine. În 2016, doar ce apucasem să debutez la naţională, atunci emoţiile şi trăirile erau mai mari ca acum. Dar au trecut opt ani, m-am maturizat din toate punctele de vedere, poate le voi vorbi şi colegilor, pentru că un Campionat European e cu totul alt nivel. I-am urmărit, i-am analizat bine, cred că este mai important să ne focusăm pe noi şi pe ce avem noi de făcut. Peste două zile se vor face opt ani, de când am debutat şi personal pot spune că este cea mai bună atmosferă pe care am prins-o şi cel mai unit grup”, a mai spus Stanciu. 
Reamintim că EURO 2024 se va disputa între 14 iunie și 14 iulie, în Germania, iar naționala din România a fost repartizată în Grupa E a turneului, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B. Ultima componentă a grupei tricolorilor va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia&Herţegovina-Ucraina şi Israel-Islanda. România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei play-off-ului B, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 - sferturi de finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net