Un gol cât o carieră: care e reușita favorită a lui Messi, din cele peste 800

Ultima actualizare:

Proaspăt câștigător al Balonului de Aur, adăugându-și cel de-al optulea astfel de trofeu în palmares, Lionel Messi a acordat un interviu pentru revista „France Football”, în are a atins cele mai importante aspecte din cariera lui.

Leo Messi, pe vremea când juca la FC Barcelona (FOTO: Getty Images)
Leo Messi, pe vremea când juca la FC Barcelona (FOTO: Getty Images)

La cei 36 de ani pe care îi are, campionul mondial și-a privit în retrospectivă anii dedicați „sportului rege”, iar una dintre întrebări a fost legată de golul său preferat. În contextul în care sud-americanul a înscris de nu mai puțin de 821 de ori în cele 1045 de meciuri jucate, până acum, Leo Messi nu s-a căznit să-și aleagă favoritul și s-a dus cu gândul repede la golul istoric, înscris în sezonul 2010/2011, împotriva lui Real Madrid, pe când îmbrăca tricoul celor de la FC Barcelona, în manșa tur a semifinalelor din Liga Campionilor.

Reușita împotriva lui Real Madrid, una de suflet

„Mereu spun că golurile speciale sunt cele înscrise în finalele de Liga Campionilor sau cel recent din finala Cupei Mondiale. Un gol pe care mi-l amintesc și îmi vine în minte mai mult pentru ce a însemnat decât faza în sine este cel contra lui Real Madrid, în meciul în care am bătut-o cu 2-0 în semifinalele Champions League, pe «Bernabéu». Cred că cele mai semnificative goluri sunt cele mai importante, dar pentru moment o să rămân cu acesta”, a rememorat Leo Messi. 
De altfel, după ce-și va încheia ipostaza de fotbalist, jucătorul legitimat la Inter Miami se vede întorcându-se în Barcelona, acolo unde își dorește să locuiască din nou. „A fi antrenor este ceva ce îmi atrage atenția, dar totul se poate schimba. Am de gând să locuiesc la Barcelona și, bineînțeles, într-o zi aș putea colabora cu clubul care mi-a dat totul. Nu știu cât mi-a mai rămas de jucat, dar vreau să mă bucur în continuare. O să locuiesc la Barcelona și voi fi legat într-un fel sau altul de club. Să mi se aducă un omagiu...? Mi-ar plăcea să pot să-mi iau rămas bun de la oameni în alt fel. Am plecat cu un sentiment ciudat și nu este un lucru bun ținând cont de tot ce am dat eu clubului și clubul mie. Merit să pot să-mi iau rămas bun de la oamenii cu care am împărtășit atâtea bucurii și necazuri”, a declarat argentinianul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net