Opiniile cercetătorilor referitoare la calitățile cafeluței de dimineață

Ultima actualizare:

    Cafeaua consumată nu trebuie să fie prea fiebinte, recomandă specialiștiiSursa foto: Diete sănătoase.ro
Cafeaua consumată nu trebuie să fie prea fiebinte, recomandă specialiștiiSursa foto: Diete sănătoase.ro

Cafeaua, o băutură preferată pe mapamond, a fost studiată de-a lungul timpului de numeroși cercetători,la nivel internațional. Tema studiului s-a referit la consumul moderat al delicioasei băuturi.

În această privință, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 cești de cafea pe zi, influențează în mod pozitiv starea de bine: mentală, fizică și socială.  

Se spunea că licoarea preferată este ”posibil cancerigenă”

Totuși, multă vreme, consumatorii de cafea au trăit cu emoții, deoarece despre licoarea preferată se spunea că este ”posibil cancerigenă”. Dar, cu prilejul unei întâlniri a reprezentanților Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai este clasificată în rândul băuturilor ”posibil cancerigene”. Totuși, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la temperaturi care depășec 65 de grade Celsius.  

O altă echipă de cercetare internațională a început să studieze temperatura perfectă pe care ar trebui s-o aibă  ceașca de cafea pe care o consumăm. Aparent, odată ce licoarea depășește temperatura de 60 de grade Celsius încep și riscurile acesteia asupra corpului  nostru.

Potrivit noului studiu, pentru persoanele care-și beau cafeaua la o temperatură care depășește 60 de grade Celsius crește riscul ca acestea să se îmbolnăvească de cancer esofagian cu până la 90%.  

Cercetările referitoare la temperatura lichidelor consumate foarte fierbinți evidențiază faptul că acestea pot vătăma celulele esofagului, stimulând astfel dezvoltarea cancerului de esofag în viitor.

Totodată, Asociația Națională a Cafelei din SUA recomandă  celor care distribuie cafea  să mențină o temperatură a apei de circa 75 de  grade Celsius.

La Starbucks, temperatura standard a băuturilor calde se situează între 65 și 75 de grade Celsius. În privința băuturilor consumate copiilor, acestea sunt servite, de obicei, la o temperatură de circa 55 de grade Celsius.

Cercetările privind calitățile acestei băuturi scot în evidență faptul că delicioasa licoare tratează migrenele, măreşte puterea de concentrare şi ­este un bun antioxidant. Totuși, cercetătorii recomandă consumatorilor de cafea să respecte o condiţie esențială: să nu depăşească  200 mg de cafeină pe zi,  adică echivalentul a 2-3 ceşti cu cafea.

Ce fel de cafea să consumăm?

Cercetările pe tema cafelei recomandă pasionaților de cafea să aleagă cafeaua împachetată, nu pe cea vărsată. Se crede că din cauza modului de de­pozitare, cafeaua vărsată poate să conţină substanţe toxice.

Mai mult, această cafea nu este la fel de bine verificată așa cum este cea împachetată şi poate să conțină urme de metale nocive, precum cadmiul, posibil cancerigen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Katherine a Serbiei Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
vlad oprea sinaia jpg
ceata jpeg
turism turist pasager calatorii femeie pasaport bagaj de mana  Foto Accor jpg
autostrada moldovei jpg
Coridorul Vasari din Florenta FOTO Shutterstock jpg
traditii de craciun   probr ro  jpeg
jasmine larsen rapunzel instagram jpg
nasterea domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net