Tot ce trebuie să ştii despre alergii

Ultima actualizare:

Alergia este răspunsul sistemului imunitar al organismului la substanţe inofensive în mod normal, cum ar fi polenuri, alimente, medicamente sau acarienii din praf. Cele mai frecvente reacţii alergice se produc la nivelul pielii, mucoaselor, căilor respiratorii şi al tubului digestiv. Aflaţi care sunt simptomele, de câte feluri şi ce anume provoacă alergiile!

Simptome

Simptomele pe care le experimentezi din cauza alergiilor sunt rezultatul mai multor factori. Acestea includ tipul de alergie pe care o ai şi cât de gravă este ea. Dacă iei orice medicament înainte de un răspuns alergic anticipat, poţi să prezinţi în continuare unele dintre aceste simptome, însă ele pot fi reduse. Alimentele pot declanşa: umflături, greaţă, oboseală şi multe altele. Ar putea dura ceva timp ca o persoană să îşi dea seama că prezintă alergie alimentară. Dacă ai o reacţie gravă după o masă şi nu eşti sigur de ce, consultă imediat medicul specialist.

Alergii sezoniere 

Printre simptomele cele mai des întâlnite se numără congestia şi ochii umflaţi. De cele mai multe ori, poţi gestiona aceste simptome la domiciliu folosind tratamente fără prescripţie medicală. Consultă medicul dacă simptomele devin necontrolate.

Alergii severe

Alergiile severe pot provoca anafilaxie, ceea ce îţi poate pune viaţa în pericol. Poate duce la dificultăţi de respiraţie, la lumina slabă şi la pierderea cunoştinţei. Dacă întâmpini aceste simptome după ce ai intrat în contact cu un posibil alergen, solicită imediat ajutor medical.

Tipuri de alergeni 

Conform studiilor de profil, cele mai des întâlnite tipuri de alergeni sunt următoarele: cereale care conţin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu), crustacee, ouă, peşte, arahide, soia, lapte, fructe cu coajă (migdale, alune de pădure, nuci), ţelină, muştar, seminţe de susan, dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru exprimate în SO2, lupin, moluşte şi produsele derivate ale acestora.

Cauze 

Oamenii de ştiinţă nu sunt siguri de ce sistemul imunitar provoacă o reacţie alergică atunci când o substanţă străină intră în organism. De reţinut că alergiile au o componentă genetică, ceea ce înseamnă că pot fi, în unele cazuri, moştenite, conform www.alegesanatos.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte profimedia 0950220050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
6 front poza cap austriac jpg
vot generic mana buletin in urna alegeri prezidentiale 2020 (3) JPG
Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (168) jpg
p 19 Mark Zuckerberg WC jpg
telefon  jpg
incendiu autobuz  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
pumn 1  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net