Cum ne ferim de viroze. Iată aliaţii imunităţii

Ultima actualizare:

    Iată care sunt aliaţii tăi împotriva virozelorFoto: Click!
Iată care sunt aliaţii tăi împotriva virozelorFoto: Click!

Cum ne apropiem de sezonul rece, virozele ne dau târcoale. Trebuie să le fentăm cumva, ca să nu mai apelăm la medicamente. Cămara proprie poate juca rolul unei farmacii naturale, bineînţeles, dacă este aprovizionată cu fructe şi legume de sezon.

"Este foarte bine să facem o cură de suc de morcovi zilnic 250 de ml cu zeama de la o lămâie şi cu o linguriţă de miere timp de zece zile este o foarte bună cură de intrare în sezonul rece", a explicat medicul Larisa Ionescu Călineşti, pentru emisiunea "Focus Magazin", de la Prima TV. 

Se ştie deja că morcovul conţine vitamina C, vitamine din complexul B, potasiu, fier, sodiu şi fosfor. Dar puterea lui este dată, în special, de betacaroten, o provitamină care este transformată de organism în Vitamina A. Toate acestea sunt ideale în prevenirea bolilor, îmbunătăţirea funcţiilor hepatice, oferă ajutor sistemului nervos şi alcalinizează sângele. 

"Sunt câteva substanţe care trebuie să nu ne lipsească: vitamina C, zincul, acizii graşi polinesaturaţi, acizii omega", a mai spus medicul.

Citricele sunt cele care ţin la distanţă stările de gripă şi răceală deoarece Vitamina C este responsabilă de creşterea numărului de anticorpi şi de întărire a imunităţii.

"VItamina C o găsim în cantităţi mari în citrice, dar şi în pătrunjelul verde, în ardeiul gras roşu şi verde, în kiwi. De asemenea, multe legume cu funze verzi contin vitamina C", a spus Larisa Ionescu Călineşti.

Aşa că ar trebui să profităm din plin de legumele şi fructele sezonului de toamnă.

De asemenea, usturoiul este considerat un antibiotic natural, al cărui consum ne protejează de bronşite şi traheite.

"Compuşii sulfuraţi prezenţi în usturoi, în ceapă indică aceste alimente chiar la un consum zilnic. Probioticele, chefirul, iaurtul s-au dovedit a fi utili în protecţia împotriva răcelii comune, a virozelor respiratorii", a povestit medicul.

În plus, acestea au şi un conţinut ridicat de calciu, însă absorbţia acestuia este condiţionată de insuficienţa vitaminei D care se datorează expunerii reduse la soare. Pentru a împiedica deficitul de vitamina D, consumaţi o dată pe săptămână peşte gras şi ficăţei: "Ciupercile, chiar ciupercile astea obişnuite pe care le cumpărăm de la piaţă au şi ele în compoziţia lor betaglucani care sunt un stimulator nespecific al imunităţii". 

Varza, conopida sau dovleacul sunt legume foarte bogate în minerale şi vitamine menite să ne întărească organismul şi să-l pregătească pentru sezonul rece. La fel şi merele, perele sau prunele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
img (1) jpg
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
image
actualitate.net
image
actualitate.net