Ea a dus tehnica tatuajelor cu henna în România

Ultima actualizare:

    Laura a renunțat la jobul corporatist și a reușit să-și găsească adevărata pasiune: tatuajele cu hennafoto: captură Prima TV
Laura a renunțat la jobul corporatist și a reușit să-și găsească adevărata pasiune: tatuajele cu hennafoto: captură Prima TV

A vrut să facă o schimbare în viaţa ei şi a ales să facă o călătorie până în Asia. S-a îndrăgostit de oameni, de locuri şi de cultură şi a adus cu ea, în buzunarele sufletului ei, o artă veche de mii de ani. Laura, o fostă corporatistă, este primul artist care a introdus tehnica tatuajelor cu henna în România.

Mulţi doar visează la astfel de destinaţii exotice precum Thailanda. Ea a fost acolo, a păşit pe plajele paradisiatice, a intrat în palatele şi templele budiste şi s-a bucurat de ospitalitatea locuitorilor. Faceţi cunoştinţă cu Laura, o tânără care a îndrăznit să viseze măreţ şi să nu-şi piardă spiritul într-un cotidian care răpeşte curajul şi năzuinţele, de cele mai multe ori. Îţi zâmbeşte sincer şi optimist şi-ţi spune, ca celei mai bune prietene, povestea aventurii ei prin Asia. 

„Lucram în sistemul corporatist, lucram în bancă. La un moment dat mi-am dat demisia pentru că nu făceam nimic special cu viaţa mea, era o rutină... job, ieşit afară şi cam atât aşa că mi-am dat demisia”, a povestit ea, reporterilor emisiunii Focus Magazin, difuzată de luni până sâmbătă, de la ora 19.30, la Prima TV.

Şi aşa s-au decis ea şi iubitul ei să plece în Asia într-un an sabatic pentru o viaţă mai frumoasă, într-o călătorie pentru suflet, care avea să o transforme dintr-o corporatistă bonomă, intr-o artistă: „Am călătorit 15 luni. Prima ţară vizitată a fost India unde am petrecut o lună şi unde, de altfel, m-am şi pictat cu henna, la un localnic, pe o stradă obscură din New Dehli. De acolo a început toată povestea cu henna”.

Fără să fi ştiut prea multe despre arta picturii pe corp, Laura a fost numaidecât fascinată de tot ce descoperea. Se mai mâzgălise cu pixul pe mâini, în orele plictisitoare, din liceu, aşa cum am făcut, probabil, mulţi dintre noi, însă povestea care prindea viaţă prin desene tribale sau florale a acaparat-o: „Am început să-mi cumpăr conuri cu henna gata preparate din bazarul din pieţe pentru că era o chestie foarte comună, era foarte des întâlnită. Era pe toate străzile şi m-am mâzgălit pe mine şi pe alţii, pe măsură ce vizitam ţări prin Asia”.

Iar tot Universul a complotat pentru ea. Pe măsură ce picta tot mai mult, oamenii o răsplăteau cu reacţii pozitive aşa că a continuat. Şi-a făcut repede prieteni, iar unul dintre ei a ales să creadă în noua ei pasiune: tatuajele cu henna: „Am avut o viză dublă în Thailanda şi am şi stat şase luni la rând. Cinci dintre ele le-am petrecut pe aceeaşi insulă, într-o casă închiriată, şi cumva am prins un fel de rădăcină. Aşa că m-am îmărietenit cu restul oamenilor care stăteau long term. Unul dintre prietenii mei era o franţuzoaică care avea o cafenea în sătucul în care locuiam şi, la cafea, ne-a venit ideea să punem un semn cu henna tattoo la intrare să vedem ce se întâmplă. Încă de atunci, clienţii mei mă încurajau şi-mi spuneau că sunt foarte profesionistă pentru că îmi făcusem nişte broşuri şi o pagină de Facebook şi un website.”.

Aşa că a prins şi mai mult curaj şi a început să viseze măreţ. S-a întors în ţară şi a mers să vadă dacă românii ştiu ce înseamnă tatuajele cu henna. A început în Vama Veche, unde se gândeşte liber: „De multe ori era confundată cu tatuajele cu şablon care se făceau în Mamaia şi în Costineşti. Sunt lucruri complet diferite. Henna este naturală. Eu cumpăr pudra de la o doamnă din Mumbai iar pasta o prepar singură, în felul ăsta mă asigur că este natutală şi conşine ingredientele folosite de peste 5000 de ani încoace”.

Toate experienţele i-au fost de ajutor şi aşa şi-a pregătit o expoziţie cu fotografii în care era reprezentată arta picturilor pe piele. Desene făcute de ea pe diferite modele. Arta tatuajelor cu henna a făcut-o să simtă gustul independenţei, al libertăţii de a-şi crea propriul program şi, mai important decât orice altceva, îi face sufletul să zâmbească. Fie că este vorba de stilul indian, arab sau african, Laura nu refuză niciuna dintre cerinţele clienţilor săi şi, da, recunoaşte că e o bucurie şi mai mare atunci când poate alege singură modelul pe care să-l picteze: „Sunt persoane care revin a treia oară, a cincea oară, şi au început să experimenteze un stil, dar data următoare se simt altfel şi-mi spun, ştii Laura, astăzi mă simt mai rock, ce facem astăzi rock?”.

Şi nu se plictiseşte niciodată, chiar dacă unele modele presupun poate chiar şi patru ore de muncă. Nu ştie ce o să facă peste 20 de ani, dar în prezent ştie că vrea să ducă mai departe povestea tatuajelor cu henna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner oana roman png
image png
banner laura cosoi png
image png
FUEGO BUN jpg
Bontea, Dumitrescu si Scarlatescu Foto MasterChef Romania jpg
Banner Anamaria Prodan
Banner Annes
image
actualitate.net
image
actualitate.net