Narcotango, trupa argentiniană care a prins drag de România
Au cucerit inimile românilor, dar şi ei au fost cuceriţi. Membrii trupei Narcotango iubesc să susţină concerte la noi în ţară. Mai mult decât atât, pianistul Mariano Castro a ales să rămână în România, după ce s-a îndrăgostit, iremediabil, de o româncă Simona Pop. Le aflăm povestea de dragoste şi vă dezvăluim detalii despre concertul pe care trupa urmează să-l susţină în Capitală.
Povestea de dragoste dintre pianistul Mariano Castro şi Simona Pop a început în urmă cu patru ani. A fost dragoste la prima vedere, iar de atunci sunt nedespărţiţi. Pentru Simona, Mariano a decis să se stabilească în România, iar de doi ani îşi împarte timpul între ţara natală, Argentina, şi ţara adoptivă.
''Sunt căsătorit cu o româncă frumoasă şi m-am stabilit aici. Ne-am cunoscut în turneu cu Narcotango, ea a fost producător. Ne-am îndrăgostit imediat'', a precizat Mariano Castro, membru al trupei Narcotango, pentru emisiunea Click!, difuzată de luni până joi, de la ora 23.30, la Prima Tv.
S-au căsătorit în Argentina, iar când trupa Narcotango vine în România, Simona este tour-managerul lor. Limba română nu i-a creat dificultăţi pianistului. Se mândreşte că: ''Nu am făcut niciun curs în română. Am învăţat aşa, pe stradă, cum zicem noi. Cu taximetriştii'', a mai spus acesta.
De altfel, şi ceilalţi membri ai formaţiei s-au molipsit: ''Bună ziua, noapte bună! La revedere. Vă rog. Strada Comana'', a spus Carlos Libedinsky.
Fernando del Castillo: ''Foarte bine, foarte bine''.
Marcelo Toth: ''Enescu. Amfiteatrul''.
Şi uite aşa, din vorbă în vorbă, am aflat că nu numai Mariano Castro are legături cu România.
''Bunica mea. Este româncă. Era din Timişoara'', a dezvăluit Fernando del Castillo.
De altfel, muzicienii de la Narcotango au o relaţie specială cu ţara noastră: 'Pentru noi este mereu o plăcere să venim aici. Am venit în România de cinci ori în şase ani. Înseamnă că aproape avem o relaţie'', a mai adăugat Carlos Libedinsky.
''Cred că rădăcinile latine leagă Argentina de România'', a adăugat Marcelo Toth.
Artiştii se mândresc cu două nominalizări la premiile Grammy. Prin îmbinarea mai multor stiluri muzicale au reuşit să reinventeze pătimaşul tango.
''E o cultură care ne reprezintă pentru că este muzica din Buenos Aires. Tango-ul vine din Buenos Aires. Noi suntem patru din Buenos Aires. Întotdeauna a fost parte din viaţa mea, pentru că bunica mea a fost pianist de tango, în perioada de aur a tango-ului. Şi pentru mine a fost o formă de expresie, vorbeşte mai bine decât vorbesc eu cu ajutorul cuvintelor'', a încheiat Mariano Castro.
O să aveţi şi voi ocazia să-i ascultaţi live, pe 6 septembrie, la Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian" din Capitală. Muzica şi dansul vor avea o legătură foarte strânsă, reuşind să îmbine senzualitatea tangoului argentinian cu unicitatea dansului contemporan.