Actorul George Segal a murit la 87 de ani! A jucat în filmele unor reputați regizori

Ultima actualizare:

    George Segal s-a stins din viațăFoto: Getty
George Segal s-a stins din viațăFoto: Getty

Doliu la Hollywood! Actorul american George Segal, nominalizat la Oscar pentru rolul secundar din filmul „Who’s Afraid of Virginia Woolf”, a murit la vârsta de 87 de ani.

Soţia lui a anunţat că George Segal a murit marți, 23 martie, din cauza unor complicaţii survenite în urma unei intervenţii pe cord. Actorul a jucat în regia unora dintre cei mai reputaţi regizori, între care Robert Altman, Mike Nichols, Paul Mazursky şi Sidney Lumet.

George Segal a jucat într-un film de Oscar

În filmul lui Nichols din 1967, „Who’s Afraid of Virginia Woolf?”, Segal a jucat rolul unui profesor care se trezeşte prins într-o seară de jocuri psihologice cu Richard Burton şi Elizabeth Taylor. Filmul a primit 13 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Segal, şi a primit cinci trofee, potrivit news.ro.

George Segal a jucat şi în toate cele opt sezoane ale sitcomului „The Goldbergs” (ABC) şi în filme ca „Bye Bye Braverman”, „A Touch of Class”, „The Hot Rock”, „Fun With Dick and Jane”, „The Owl and the Pussycat”, alături de Barbra Streisand, „Loving”, „Who Is Killing the  Great Chefs of Europe?”, „The Terminal Man” şi „The Black Bird”.

Născut în Great Neck (New York), Segal a studiat la Actor’s Studio şi a jucat pe Broadway în spectacole ca „Gideon” şi „Rattle of a Simple Man”. După ce a semnat un contract cu Columbia Pictures, a obţinut primul rol în film, în „The Young Doctors”. După câteva apariţii în producţii de televiziune, a jucat un rol mai mare în „Ship of Fools” al lui Stanley Kramer, apoi în „King Rat”.

A jucat şi în filmele de televiziune „Of Mice and Men”, „Death of a Salesman” şi „The Desperate Hours”.

George Segal cânta la ukulele şi banjo, lansând un album cu trupa sa The Imperial Jazz Band şi a cântat la „The Tonight Show” şi în câteva dintre rolurile sale.

În anii 1980, a apărut în comedii populare, ca „Look Who’s Talking”, apoi a fost distribuit de Gus Van Sant în „To Die For”, de David O. Russell în „Flirting With Disaster” şi de Ben Stiller în „The Cable Guy”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
alina sorescu jpg
Tată de trei copii, îndrăgitul artist își face programul astfel încât să poată petrece timp și cu ei
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net