Actorul român Sebastian Stan, discurs emoționant după ce a primit Ursul de Argint: „Pentru un băieţel din România, înseamnă foarte mult”

Avem cu ce ne mândri! Actorul de origine română Sebastian Stan (41 de ani) a fost distins zilele trecute cu trofeul Ursul de Argint, pentru interpetarea sa în filmul „A Different Man”. Starul de la Hollywood a spus că s-a simțit măgulit și că acest premiu înseamnă enorm pentru el.

Sebastian Stan cu Ursul de Argint in mână, la Festivalul de Film de la Berlin. Februarie 2024
Sebastian Stan a câștigat Ursul de Argint (Foto: Profimedia)

„Acesta este primul meu festival de film european. Pentru un băieţel din România, acest lucru înseamnă foarte mult, aşa că vă mulţumesc”, a declarat Sebastian Stan pe scena Festivalului de la Berlin, vizibil emoționat. În pelicula „A Different Man”, regizată de Aaron Schimberg,  el joacă rolul unui actor din New York care trece printr-o procedură medicală drastică de schimbare a fizionomiei. Acest film a fost turnat în timpul pandemiei de Covid-19, pe parcursul a 22 de zile, a mărturisit actorul.

Anul acesta, Sebastian Stan urmează să interpreteze rolul unui Donald Trump tânăr, în noua producție „The Apprentice”, regizată de Ali Abbasi. Filmările au început deja din 2023. Filmul se va concentra pe perioada în care Trump a pus bazele imperiului său imobiliar în New York, în anii '70 și '80.

Sebastian Stan s-a născut la Constanța

Sebastian Stan pe covorul roșu cu mama lui, Georgeta Orlovschi
Are o relație specială cu mama lui, Georgeta Orlovschi (Foto: Profimedia)

Sebastian Stan este un actor foarte apreciat la Hollywood. În 2022, el a fost nominalizat la Globurile de Aur, la categoria Cel mai bun actor într-o miniserie, pentru rolul său în show-ul „Pam & Tommy", unde l-a interpretat pe controversatul muzician american Tommy Lee, fostul soț al Pamelei Anderson. Sebastian Stan a mai jucat și alături de Margot Robbie şi Allison Janney în pelicula „I, Tonya“ (2017), care a primit trei nominalizări la premiile Oscar 2018.

Sebastian Stan este poate cel mai cunoscut pentru rolul său în producțiile Marvel. El l-a jucat pe Bucky Barnes în Captain America: „The First Avenger”, „Captain America: The Winter Soldier”, „Ant-Man”, „Captain America: Civil War”, „Avengers: Infinity War” și „Black Panther”.

Actorul s-a născut la Constanța, în 1982, dar a emigrat alături de mama sa, profesoara de pian Georgeta Orlovschi, în Viena, pe când avea doar opt ani. La zece ani, Sebastian Stan a jucat primul său rol, într-un film numit „71 Fragments of a Chronology of Chance”, regizat de Michael Haneke, iar patru ani mai târziu, el și mama lui s-au mutat în New York, SUA.

„Îmi amintesc seara înainte să ne mutăm acolo, că mi-a fost foarte frică. Îmi făceam duș și plângeam. E greu să te muți când ești așa mic”,, a spus el, în urmă cu ceva timp. Acolo, a urmat cursurile școlii particulare Rockland Country Day, unde a jucat în mai multe piese de teatru. Ulterior, s-a dus la Facultatea de Arte Mason Gross, în New Jersey, apoi a studiat și la Londra, la Globe Theater.

Însă, nu s-a dezis niciodată de originile sale românești. Și-a păstrat cetățenia română cu mândrie și nu s-a sfiit să le spună colegilor de la Hollywood că vine din România. Într-una din scenele filmului „Captain America: The Winter Soldier” a avut și câteva replici în limba română.

S-a întors în România pentru prima oară în mai 2018, unde a luat parte la Festivalul de Film American Independent. De-a lungul timpului, și-a arătat solidaritatea față de români, fiind la curent cu protestele și evenimentele politice care au loc în țara natală. De asemenea, într-un mesaj pe Instagram din decembrie 2020, Sebastian Stan a lăudat producţia românească „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, care a fost declarat cel mai bun documentar al acelui an.

Se zvonește că s-ar iubi cu actrița Annabelle Wallis (Foto: Profimedia)
Se zvonește că s-ar iubi cu actrița Annabelle Wallis (Foto: Profimedia)

A fost mereu discret cu privire la viața personală. În trecut, el s-a iubit cu femei celebre precum Leighton Meester și Jennifer Morrison. Iar începând cu mai 2022, a început o idilă cu actriță Annabelle Wallis, cei doi fiind văzuți împreună de mai multe ori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net