Adevăratul motiv pentru care lui Kate Middleton nu i-a căzut părul în urma ședințelor de chimioterapie. Ce spun experții din domeniul medical

Încă de la bun început de când s-a aflat că prințesa de Wales a fost diagnosticată cu cancer, aparițiile sale în public s-au rărit, dar nu au încetat. Cu toate că are probleme de sănătate, Kate Middleton continuă să aibă apariții de zile mari, o mare curiozitate a oamenilor a fost legată de motivul pentru care aceasta nu și-a pierdut părul.

Kate Middleton / foto: Profimedia
Kate Middleton / foto: Profimedia

Kate Middleton a fost radiantă la fiecare eveniment bifat în ultima vreme. Trooping the Colour, evenimentul care a reprezentat prima apariție publică după ce a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer, a creat o serie de controverse legate de aspectul fizic al prințesei, care pare neschimbat, deși suferă de cancer.

Ce spun specialiștii din domeniul medical 

Specialiștii au venit cu o explicație pentru a calma spiritele. Conform informațiilor puse la dispoziție de către aceștia, aflăm că nu absolut toate tratamentele de chimioterapie determină pierderea părului. Unele medicamente sunt cunoscute pentru subțierea considerabilă sau chiar pierderea părului, iar altele au efecte adverse mai puțin severe.

„Nu toate tipurile de chimioterapie determină căderea părului. Doar anumite tipuri de chimioterapie duc la căderea părului, pentru că acționează asupra celulelor care se înmulțesc rapid”, a spus Caroline Geraghgy, asistentă la Cancer Research UK, potrivit Mirror.

De asemenea, asistenta medicală a mai explicat faptul că, deși unele persoane nu își pierd podoaba capilară în urma chimioterapiei, pot pierde părul de pe alte zone ale corpului, precum brațe sau sprâncene.

„În unele cazuri, însă, chimioterapia nu cauzează căderea părului, ci subțierea lui. Dar este temporară. Odată ce tratamentul este oprit, părul începe să-și revină”, a mai explicat Caroline.

Kate Middleton: „Vrei să profiţi la maximum de faptul că te simţi bine”

În trecut, la jumătatea lunii iunie, prințesa de Wales făcea o serie de mărturisiri legate de starea sa de sănătate. Dezvăluia în urmă cu doar câteva săptămâni faptul că există zile în care starea fie se îmbunătățește, fie se înrăutățește, în urma chimioterapiei.

„Aşa cum ştie oricine trece prin chimioterapie, există zile bune şi zile rele”, spune prinţesa de Wales. „În acele zile proaste te simţi slab, obosit şi trebuie să cedezi în faţa corpului tău care se odihneşte. Dar în zilele bune, când te simţi mai puternic, vrei să profiţi la maximum de faptul că te simţi bine", mărturisea prințesa la mijlocul lunii iunie.

„Învăţ cum să am răbdare, mai ales cu incertitudinea. Luând fiecare zi aşa cum vine, ascultându-mi corpul şi permiţându-mi să îmi dau acest timp atât de necesar pentru a mă vindeca", adaugă ea.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mirela Vaida, vacanță romantică cu soțul în Italia
emily burghelea jpg
banner Doina Teodoru png
Banner Petrișor Tănase
kanye west profimedia jpg
banner ileana stana ionescu png
megan thee stallion profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net