Boala cumplită de care suferea cea mai dorită femeie din lume. Ce scrie în certificatul de deces al actriței Raquel Welch

Ultima actualizare:

Cauza morții actriței Raquel Welch a fost dezvăluită! Vedeta hollywoodiană a murit pe 15 februarie 2023, la vârsta de 82 de ani.

Raquel Welch  foto   Shutterstock jpg

În anunțul făcut la moartea vedetei, managerul acesteia a declarat că aceasta a murit în urma unei „suferințe scurte". Certificatul de deces însă, a fost eliberat de curând de Departamentul de Sănătate Publică din Los Angeles, iar în data de 3 aprilie 2023 a fost publicat de TMZ.

Cauza decesului lui Raquel Welch

Cauza morții a fost un stop cardiac, cu toate acestea actrița suferea de o boală cruntă pe care a ales să nu o facă publică în timpul vieții. Mai exact, Raquel Welch suferea de Alzheimer, iar raportul medical arată că boala a fost „cauza fundamentală care a declanșat episodul medical ce a dus la deces“. 

Raquel Welch  foto   imdb jpg

Welch, care a devenit celebru în 1966, a avut o carieră care s-a întins pe parcursul a 50 de ani. Ea a jucat în peste 30 de filme și 50 de emisiuni TV. După decesul vedetei, au curs adevărate omagii pentru cea care a devenit cunoscută pentru rolurile din „One Million Years BC“ și „Fantastic Voyage“, în 1966. Personajul Loana din „One Million Years BC“, a avut puține replici în film, însă poza celebră în costum de căprioară a fcăut înconjurul lumii, aducând-o la statutul de sex-simbol internațional. Imaginea a devenit unul dintre cele mai bine vândute postere ale deceniului.

Raquel Welch Getty jpg

Welch a fost una dintre cele mai de succes actrițe ai anilor 1960 și 1970. Roluri de mare anvergură în Bedazzled" (1967), Bandolero!" (1968) și "100 Rifles" (1969) au urmat, iar în 1968 a jucat alături de Frank Sinatra în filmul polițist Lady in Cement".

Welch a reușit să scape cu succes de eticheta de „sex-simbol" care i-a fost pusă în anii 1960 de către producători și regizori, mulți dintre aceștia încercând să o determine să joace scene nud. Ea a refuzat întotdeauna. Actrița a declarat pe acest subiect: „Nu am fost crescută pentru a fi un sex-simbol și nici nu este în natura mea să fiu unul. Faptul că am devenit unul este probabil cea mai frumoasă, mai plină de farmec și mai norocoasă neînțelegere". Ea a adăugat: „Ceea ce fac pe ecran nu trebuie să fie echivalat cu ceea ce fac în viața mea privată. În viața privată, sunt discretă".

În anii 1970, Welch a continuat să își demonstreze talentul cu roluri în Hannie Caulder" (1971), Kansas City Bomber" (1972) și The Last of Sheila (1973)". Deși nu a luat niciodată un Oscar, aceasta a câștigat însă un Glob de Aur în 1972 pentru rolul ei din Cei trei muschetari".

Rolul din westernul Hannie Caulder" a fost una dintre principalele surse de inspirație pentru filmele lui Quentin Tarantino, Kill Bill", cu Uma Thurman în rolul principal.

Actrița a apărut de-a lungul timpului în multe emisiuni speciale de varietăți, dintre care una, în 1970, a adus mai mult de 51% din audiența TV din SUA.

Raquel Welch   GettyImages 667537 jpg

Printre celelalte apariții TV ale sale se numără „The Muppet Show" (1978), Sabrina the Teenage Witch (1996)" și Right to Die", în care a jucat rolul unei femei cu boala Lou Gehrig. Ea a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru interpretarea din 1987.

Welch a apărut, de asemenea, alături de în sitcomul Seinfeld", și alături de Robin Williams într-un episod din Mork and Mindy.

Aceasta a jucat și pe scenă, unul dintre cele mai notabile roluri ale sale ajungând într-o producție de pe Broadway a piesei Victor/Victoria". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net