Bruce Willis, prima vedetă de la Hollywood care folosește o clonă digitală, pentru a apărea în filme

Bruce Willis a devenit primul star de la Hollywood care și-a vândut drepturile asupra imaginii sale, pentru a permite crearea unui „geamăn digital”, care îi va permite să continue să fie prezent pe marile ecrane. Actorul a luat această decizie, după ce a fost diagnosticat cu afazie.

Bruce Willis, prima vedetă de la Hollywood, care folosește o «clonă» digitală (FOTO Profimedia)
Bruce Willis, prima vedetă de la Hollywood, care folosește o «clonă» digitală (FOTO Profimedia)

Bruce Willis a apărut într-o reclamă telefonică fără să fie vreodată pe platourile de filmare, după ce chipul său a fost suprapus digital pe un alt interpret.

Bruce Willis a permis companiei americane Deepcake, care face „gemeni digitali”, să-i utilizeze imaginea

Într-o declarație oficială, Bruce Willis și-a dezvăluit ce anume l-a motivat să ia o astfel de decizie, care constituie o premieră în lumea cinematografiei. 

„Mi-a plăcut precizia cu care a ieșit personajul meu. Este un mini-film din genul comediei de acțiune. Pentru mine, este o mare oportunitate de a mă întoarce în timp.

Odată cu apariția tehnologiei moderne, chiar și atunci când eram pe alt continent, am putut să comunic, să lucrez și să particip la filmări. Este o experiență foarte nouă și interesantă și mulțumesc întregii noastre echipe.”

Deși au existat avertismente că tehnologia deepfake ar putea fi folosită pentru a răspândi dezinformarea politică, la Hollywood se deschide posibilitatea ca actorii să poată juca în filme, chiar și după moartea lor.

De asemenea, înseamnă că, în cele din urmă, mari vedete ale epocii trecute ar putea fi readuse la viață pe ecran, notează The Telegraph

Bruce Willis, diagnosticat cu o boală necruțătoare

La începutul acestui an, familia lui Bruce Willis a anunțat că starul este nevoit să renunțe a actorie, după ce a fost diagnosticat cu afazie, o boală necruțătoare, ce are drept urmări dificultăți cu limbajul, vorbirea sau memoria. 

O declarație din partea familiei sale la începutul acestui an, spunea: „Am vrut să împărtășim că iubitul nostru Bruce a avut unele probleme de sănătate și a fost recent diagnosticat cu afazie, care îi afectează abilitățile cognitive.

Ca urmare a acestui lucru și cu multă considerație, Bruce va renunța la cariera care a însemnat atât de mult pentru el.

Acesta este un moment cu adevărat provocator pentru familia noastră și suntem foarte recunoscători pentru dragostea, compasiunea și sprijinul dumneavoastră continuu.

Willis, în vârstă de 67 de ani, a apărut în peste 70 de filme, inclusiv în rolul eroului de acțiune John McClane în filmele Die Hard.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre