Céline Dion: „Boala nu mă definește”! Artista le-a pregătit o surpriză fanilor

Ultima actualizare:

Céline Dion (55 de ani) va lansa un nou documentar, intitulat „I am: Céline Dion”, în care vorbește despre boala neurologică rară și incurabilă, care a făcut-o să se retragă din muzică. Vedeta canadiană  suferă de sindromul persoanei rigide – SPR – caracterizat prin rigidizarea musculară progresivă și episoade repetate de spasme musculare dureroase.

Céline Dion, pe covorul roșu într-o rochie verde
Céline Dion suferă de sindromul persoanei rigide (Foto: Profimedia)

Cei care suferă de această boală au episoade în care se transformă în „statui umane”, pierzând controlul asupra mușchilor. Corpul se blochează în poziții rigide, lăsându-i pe bolnavi incapabili să mai meargă sau să mai vorbească. Unul dintr-un milion de oameni are această afecțiune.

Ultimii doi ani au fost o adevărată provocare pentru mine, de la descoperirea bolii mele şi până la a învăţa să trăiesc cu ea şi de a o gestiona, fără să o las să mă definească. În timp ce drumul spre reluarea carierei mele de cântăreaţă continuă, am înţeles cât de mult îmi lipsea acest lucru, să pot să îmi văd fanii. În timpul acestei absenţe, am decis să documentez această parte a vieţii mele, să încerc să îi sensibilizez pe oameni în legătură cu această boală puţin cunoscută şi să îi ajut pe cei cu care împărtăşesc acest diagnostic”, a anunțat Céline Dion zilele trecute, într-un comunicat de presă. Documentarul despre celebra cântăreață a fost regizat de Irene Taylor și a fost filmat timp de un an de zile. Acesta va fi lansat în curând pe serviciul de streaming deținut de Amazon, Prime Video.

„Documentarul «I am: Céline Dion» este un portret brut şi intim al unei perioade de răscruce din viaţa personală şi din cariera ei, ridicând cortina asupra călătoriei sale în timp ce depăşeşte un diagnostic de neconceput.”, a explicat Jennifer Salke, directoarea Amazon MGM Studios.

Céline Dion a urcat ultima oară pe scenă în 2020

Céline Dion, care deține o avere de 800 de milioane de dolari, a vândut de-a lungul carierei muzicale de patru decenii peste 250 de milioane de albume. Vedeta a urcat pe scenă ultima oară la concertul susținut la Newark, în Statele Unite ale Americii, în martie 2020. La acea vreme, turneul ei „Courage World Tour” a fost întrerupt de pandemia de COVID-19. În 2022, cu ochii în lacrimi, cântăreața a făcut un anunț care a căzut ca un trăsnet pentru fani: și-a anulat toate concertele, din cauza simptomelor provocate de SPR.

Alte vedete chinuite de maladii

Kim Kardashian într-o rochie mov
Kim Kardashian suferă de psoriazis (Foto: Instagram)

Kim Kardashian (43 de ani) a publicat recent un videoclip, pe contul ei de Instagram, în care le-a arătat fanilor cum se manifestă psoriazisul, o boală pe care o tratează de mai bine de 18 ani. Vedeta, speriată de simptomele sale, a spus: „Nu știu ce se întâmplă. Nu înțeleg ce a provocat această reacție”. Kim, care se laudă cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, și-a filmat picioarele, pe care au apărut niște reacții cutanate roșii, extrem de dureroase. Vedeta urmează un tratament pentru a controla crizele de psoriazis, printre care remedii homeopate și injecții cu cortizon, potrivit publicației americane Page Six.

Daisy Ridley, într-o rochie visinie
Daisy Ridley are „găuri în stomac” (Foto: Profimedia)

La rândul său, simpatica actriță britanică Daisy Ridley (31 de ani), a dezvăluit că din cauza anxietății a ajuns să aibă probleme serioase de sănătate. Vedeta din „Războiul Stelelor”, care are o avere de 9 milioane de dolari, a mărturisit că s-a ales cu „găuri în stomac”, din cauză că a fost mult prea stresată, în timpul filmărilor „The Last Jedi”. „Eram foarte slabă și abia mâncam. Corpul meu suferea enorm, zici că eram un schelete. Eram extrem de epuizată”, a explicat starul, potrivit Fox News.

Selma Blair (51 de ani) le-a dezvăluit fanilor săi că are dureri constante, pe fondul luptei sale cu scleroza multiplă și sindromul Ehlers-Danlos. Actrița, care deține o avere de 6 milioane de dolari, a fost diagnosticată în 2018. Ea a spus că „o doare corpul tot timpul”, dar încearcă să rămână pozitivă, într-un videoclip publicat pe Instagram săptămâna aceasta: „Vreau ca cei care au dureri să știe că nu sunt singuri. Și eu trec prin asta constant! Sunt obosită, dar sunt bine”. Scleroza multiplă este o afecțiune incurabila, în care sistemul imunitar atacă organismul și provoacă leziuni ale nervilor creierului și măduvei spinării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
banner livia graur png
image
actualitate.net
image
actualitate.net