De ce boală rară suferea Meat Loaf. Cădea din picioare, la concerte

Veste tristă pentru fanii muzicii internaționale. Meat Loaf, legendarul cântăreţ care a scris istorie cu melodia „I’d Do Anything for Love”, a murit joi noaptea, la vârsta de 74 de ani. El suferea de Sindromul Wolff-Parkinson-White, o boală care provoaca tahicardie, amețeli și stări de leșin.

image
Meat Loaf a murit la vârsta de 74 de ani. Foto: Getty Images

Problemele cardiace cu care se confrunta regretatul Meat Loaf i-au periclitat cariera de multe ori. În 2003 s-a prăbușit pe scenă, în urma unui infarct. În iunie 2016, Meat Loaf și-a pierdut cunoștința pe scenă, în timpul unui concert pe care l-a susţinut în oraşul canadian Edmonton. Star-ul s-a prăbușit chiar în timp ce interpreta hitul „I'd Do Anything for Love“. În anul 2013, tot din cauza problemelor cu inima, Meat Loaf s-a retras în ultimul moment dintr-un concert pe care urma să îl susțină Marea Britanie, iar în 2011 a trecut printr-un nou episod de leșin, tot pe scenă. În urma acelui episod a avut nevoie și de o operația la genunchi, când i s-a înlocuit rotula. Pe 4 mai 2019 a căzut pe scenă, în orașul Dallas.

Ce este Sindromul Wolff-Parkinson-White, Boala rară de care suferea Meat Loaf

Meat Loaf a fost diagnosticat cu Sindromul Wolff-Parkinson-White, o boală rară a inimii, care afectează una, până la trei persoane dintr-o mie. 

Potrivit platformei medicale romedic.ro, Sindromul Wolff-Parkinson-White (WPW) este o malformație congenitală care implică prezența unui țesut conductiv anormal între atrii si ventricule, care este asociat frecvent cu instalarea tahicardiei supraventriculare. Pacienții cu sindrom Wolff-Parkinson-White sunt la risc de aritmii ventriculare periculoase.

Sindromul Wolff-Parkinson-White nu a fost singura problemă de sănătate pe care o avea Meat Loaf, pe numele lui adevărat Marvin Lee Aday. Solistul mai suferea de astm, afecțiune a căilor respiratorii.

Cine a fost Meat Loaf

Meat Loaf s-a născut pe 27 septembrie 1947 și a fost un cântăreţ rock şi actor american. Albumul său, ”Bat Out Of Hell”, lansat în 1977, este unul dintre cele mai bine vândute materiale discografice din toate timpurile, cu peste 43 de milioane de copii vândute pe plan mondial. Acelaşi disc continuă să se vândă în 200.000 de copii în fiecare an, la aproape 40 de ani după lansare. Unul dintre cele mai cunoscute cântece din repertoriul său este "I'd Do Anything for Love”, pentru care rockerul american a fost recompensat cu un premiu Grammy.

Meat Loaf a jucat şi în câteva filme de succes, precum  ”The Rocky Horror Picture Show” (1975), ”Fight Club” (1999) şi ”The 51st State” (2002). A apărut şi în câteva seriale TV - ”Monk”, ”Glee”, ”South Park”, ”Dr. House” şi ”Tales from the Crypt”.

stanga
dreapta
meat loaf GettyImages 3010981 (3) jpg
meat loaf GettyImages 3010981 (4) jpg
meat loaf GettyImages 3010981 (2) jpg
meat loaf GettyImages 3010981 (1) jpg
meat loaf
Meat Loaf concert jpg
meat loaf pe scena jpg
meat loaf artist jpg

   Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

peter imre corina dănilă jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
peter imre corina dănilă jpg
tom hiddleston zawe3 jpg
adda tratament2 png
gabi badalau evenimente jpg
kim kardashian iulie 2022 2 jpg