«Freddie Mercury îşi ura dinţii». Dezvăluirile omului care a fost alături de el 12 ani
Dezvăluiri în premieră! Asistent personal al lui Freddie Mercury în ultimii 12 ani ai vieţii marelui artist, britanicul Peter Freestone (63 de ani) a fost omul care l-a cunoscut cel mai bine pe solistul trupei Queen. El a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Weekeend Adevărul“.
Aţi fost prezent în multe momente în care Freddie creiona primele idei pentru cântece noi.
Peter Freestone: Intra în studio, se aşeza la pian şi îşi lăsa degetele să se joace pe clape, să lucreze, şi spunea că a auzit ceva ce îi place. Freddie avea mintea plină de idei minunate.
Cât a fost zvon şi cât a fost realitate legat de viaţa lui privată?
Era un tip liniştit, timid, nu îi plăcea să întâlnească necunoscuţi. Ieşea în fiecare seară. Şi bea în fiecare seară. Putea să aibă o noapte nebună, cu multă distracţie. Însă nu era mereu aşa. Îi plăcea să se bucure de compania prietenilor.
Au fost şi zvonuri că a avut relaţii cu vedete precum Rock Hudson...
Nu e adevărat. În general, relaţiile lui erau private. Şi dacă ar fi avut o relaţie cu o altă vedetă, atunci aceea nu ar mai fi fost privată.
Care este cea mai specială amintire pe care o aveţi cu el?
Îl puteţi vedea pe Freddie în multe filmări, inclusiv la interviuri, cum îşi acoperă adesea dinţii cu buza de sus sau chiar cu palma. Şi asta pentru că nu îi plăceau dinţii lui, îi ura. Dar nu a vrut să-şi schimbe dinţii, fiindcă se temea că asta ar putea schimba sunetul vocii lui. Acasă, când era cu prietenii, deschidea gura şi râdea fără teamă.
Cum era ca „patron“?
Uimitor! Slujba mea era să am grijă zilnic de tot ce avea el nevoie: răspundeam la telefon, deschideam uşa, făceam cumpărături, găteam, făceam curăţenie, îi eram sfătuitor etc.
Care a fost cel mai frumos compliment pe care vi l-a făcut Freddie?
Mi-a spus de mai multe ori „mulţumesc“. Dacă e un job, nu trebuie să te aştepţi ca şeful tău să îţi spună mulţumesc de fiecare dată. Şi în noaptea de dinaintea morţii lui, ultimele cuvinte pe care mi le-a spus au fost: „Îţi mulţumesc“. Nu ştiu dacă mi-a spus asta pentru că stătusem cu el în acea noapte sau dacă mi-a mulţumit pentru cei 12 ani în care i-am fost alături.
Cât de dificilă a fost acea ultimă noapte?
Freddie era în pat, televizorul era deschis, mai adormea, se mai trezea. În ziua dinainte fusese dată declaraţia oficială legată de faptul că are HIV. Aşa că nu mai avea nici un stres, era mai relaxat.
Avea dureri mari?
Da. Îi administram constant calmante, îi dădeam chiar şi morfină. Însă nu tolera morfina bine, deoarece îi făcea rău. Avea dureri, dar nu se plângea.
Cum a murit?
Freddie dormea, iar la un moment dat, duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, a intrat în comă. A murit în timp ce era în comă.
Cât de greu v-a fost să vă reveniţi după ce aţi stat 12 ani alături de el?
Beam zilnic, ajunsesem şi la două sticle de vodcă pe zi. Freddie a murit într-o duminică, iar eu am început să plâng miercuri, după funeralii.
În această toamnă a fost lansat filmul biografic „Bohemian Rapsody“, la care aţi fost consultant.
Este un film în stil Hollywood. Şi în mod cert nu e un film care să spună adevărul minut cu minut. Însă mulţi mi-au spus că, văzând filmul, au desluşit adevărul din spatele lui.
Care e cântecul ce îl reprezintă cel mai bine pe Freddie Miercury?
Preferatul lui era „Somebody to Love“. Dar cântecul autobiografic e „Don’t Stop Me Now“.
Click! spune
Frederick “Freddie” Mercury (5 septembrie 1946 – 24 noiembrie 1991) înseamnă una dintre cele mai bune voci din toate timpurile. A fost solist vocal al trupei britanice Queen, din care mai făceau parte Brian May (chitară), John Deacon (bass) şi Roger Taylor (baterist), o formaţie-reper în muzica rock. Cunoscut ca bisexual, starul a fost diagnosticat cu SIDA în 1987, boală care l-a răpus la 45 de ani.