George Mariș, cel mai bun competitor de la "Ninja Warrior", a murit! S-a prăbușit cu parapanta de pe Vf. Caraiman
Sfârșit dramatic pentru cel mai bun competitor de la concursul „Ninja Warrior”, care a fost difuzat de PRO TV. Brașoveanul George Mariș a murit la 32 de ani, încercând să-și ia zborul cu o parapantă rapidă de pe vârful Caraiman. Deși nu era prima dată când făcea acest lucru, o clipă de neatenție și o decolare ratată i-a adus sfârșitul în câteva secunde. El practica un sport periculos din cauza căruia alte zeci de persoane din întreaga lume și-au pierdut viața.
Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Bușteni, a declarat că apropiații lui George Mariș au anunțat accidentul acestuia. Sportivul nu a avut nicio șansă de supraviețuire în condițiile în care a căzut de pe o stâncă.
„Colegii lui ne-au anunţat dimineaţa, în jurul orei 8, că a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie, nu mai răspunde la telefon. A căzut de la o înălțime de câteva sute de metri și nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, a declarat Claudiu Vasilescu de la Salvamont Bușteni.
Un alt salvamontist este de părere că decolarea eronată i-a produs decesul, deși îl descrie pe George Mariș drept un foarte bun alpinist.„Un sport de mare risc. Piloţii de obicei au foarte mult control, pentru că nu e chiar o aripă necontrolabilă. Bănuiesc, adică bănuim, nu avem certitudinea, că a fost o decolare ratată. Îmi pare foarte rău, pentru că îl cunoşteam pe băiat, e un foarte bun alpinist, un om de munte şi cunoştea pericolele”, spune un alt salvamontist.
În anul 2018, George Mariș îi cucerea pe telespectatori cu abilitațile sale sportive pe care le-a demonstrat în emisiunea Ninja Worrior. „Acum doi ani, George i-a uluit pe telespectatori cu calităţile sale atletice, dar mai ales prin stăpânirea de sine şi modestia sa. Aşa va rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut”, au transmis, miercuri, cei de la Pro TV.
În 2018, în aceeaşi zonă, un turist american s-a prăbuşit în timpul unui salt extrem, executat tot cu o parapantă de viteză, de la Crucea de pe Caraiman, spre Buşteni.
Speedflying este un sport nou şi puţin cunoscut în România. Nu are foarte mulţi adepţi, tocmai pentru că este foarte riscant. Până acum, zeci de pasionaţi ai acestui sport din întreaga lume şi-au pierdut viaţa încercând să cucerească cele mai înalte creste.