Matthew McConaughey a vorbit la Casa Albă despre atentatul din Texas

Ultima actualizare:

Matthew McConaughey, laureat al premiului Oscar, a luat cuvântul miercuri, 3 iunie în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Casa Albă.

Actorul a vorbit despre atentatul de la Școala Generală Robb, din Uvalde, Texas și, totodată, despre necesitatea și oportunitatea de a optimiza legile privind comercializarea și achiziționarea armelor din foc în America.

Matthew McConaughey, originar chiar din Uvalde, a susținut un discurs emoționant în care a descris discuțiile purtate de acesta și de soția sa, Camila Alves, cu rudele victimelor ucise, în urma atacului armat, 19 elevi cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și două cadre didactice.

Actorul este născut în Uvalde

Știți ce își dorește fiecare dintre acești părinți? Vor ca amintirea copiilor lor să dăinuie și, astfel, să existe o realizare în ciuda sacrificiului suprem al acestora. Vor ca fiecare pierdere să nu fi fost în zadar”, a spus Matthew McConaughey de la tribuna prezidențială a Casei Albe.

Acesta a militat pentru modificarea legilor care reglementează comercializarea și achiziționarea armelor de foc în Statele Unite ale Americii. „Utilizatorii responsabili de arme de foc s-au săturat de problemele create de tot felul de indivizi dereglați care pun mâna pe arme”, și-a argumentat McConaughey discursul.

Citește și: Masacru într-o școală din America! 19 elevi și doi adulți, împușcați în Texas

Actorul a spus că modificarea nu trebuie să reprezinte un pas înapoi, din punctul de vedere al utilizării armelor de foc, ci o optimizare a procesului de comercializare și achiziționare, în așa fel încât societatea să fie în siguranță.

Matthew McConaughey este un activist convins, implicat în problemele sociale din Texas. În mai multe rânduri au existat discuții privind o posibilă candidatură a acestuia la postul de Guvernator al statului american Texas.

În cadrul conferinței de miercuri, 8 iunie, Matthew McConaughey a vorbit detaliat despre victimele masacrului din Uvalde.

Acesta a prezentat obiecte personale ale copiilor uciși și a povestit despre planurile pe care cei mici le aveau înainte de evenimentul tragic pentru a scoate în evidență, astfel, amploarea dramelor din Uvalde. 

De asemenea, Matthew McConaughey a relatat cum, în ziua masacrului, era în studio când a aflat despre nenorocire, oferind detalii despre atmosfera din orașul natal, când a ajuns acolo, la câteva ore după producerea atacului.

Cronologia masacrului din Uvalde

În ziua de marți, 24 mai, Salvador Rolando Ramos, 18 ani, a plecat de acasă, după ce și-a împușcat bunica. Aflat la volanul unui SUV, a ajuns la Școala generală Robb din Uvalde, Texas, unde a lovit alte mașini parcate. Se întâmpla înainte de prânz, în jurul orei 12.00.

Acesta a descins în școală și a mitraliat, la întâmplare,tot ce i-a ieșit în cale. Bilanțul crimelor sale a ajuns la 21 de victime, 19 elevi și doi profesori uciși.

Soțul unei profesoare ucise, infarct după ce a vizitat locul tragediei

Memorialul închinat victimelor din Uvalde a fost scena unui moment tragic, la finalul lunii mai. Locul a fost vizitat de soțul și copiii profesoarei Irma Garcia, ucisă în masacrul din școală. Vizibil devastat de situația trăită, Joe a fost susținut de cei patru copii în timpul vizitei.

La câteva ore după acest moment, Joe a murit în urma unui infarct, cunoscuții punând tragedia pe seama durerii provocate de pierderea soției.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
image
actualitate.net
image
actualitate.net