Sam Neill, protagonistul din Jurassic Park, are cancer. „Nu mi-e frică să mor, dar m-ar enerva”

Veste teribilă! Actorul Sam Neill, cunoscut pentru rolurile sale din filmele „Jurassic Park” și „Peaky Blinders”, are cancer de sânge în stadiul 3.

Sam Neill a jucat rolul principal în seria Jurassic Park
Sam Neill a jucat rolul principal în seria Jurassic Park

Neill a fost diagnosticat cu limfom angioimunoblastic cu celule T, scriu cei de la The Guardian. Potrivit Fundației de Cercetare a Linfomului, limfomul angioimunoblastic cu celule T este „o formă rară, adesea, dar nu întotdeauna, agresivă (cu creștere rapidă) de limfom cu celule T periferice”.

Cum se manifestă boala de care suferă Sam Neill

Limfomul angioimunoblastic cu celule T este „unul dintre cele mai frecvente subtipuri de limfoame”, conform Fundației de Cercetare a acestui tip de caner, iar pacienții în vârstă sunt „mai probabil să fie diagnosticați” cu acesta. Simptomele AITL includ „febră mare, transpirații nocturne, erupții cutanate și tulburări autoimune, cum ar fi anemia hemolitică autoimună (AIHA) și trombocitopenia imună (ITP)”. Tratamentul include chimioterapie, „proceduri de transplant hematologic și/sau endocrine” sau terapie hormonală", conform Institutului Național al Cancerului.

Actorul Sam Neill are cancer. Foto: arhiva
Actorul Sam Neill are cancer. Foto: arhiva

„Am trăit momente întunecate"

Actorul a declarat pentru presă că a trăit „momente întunecate” în timp ce urma chimioterapia. „Acele momente întunecate m-au făcut să fiu recunoscător pentru fiecare zi și extrem de recunoscător pentru toți prietenii mei”, a spus el.

Într-un interviu acordat The Guardian, actorul precizează însă că acum boala este în remisie, dar că va trebui să continue tratamentul pentru tot restul vieţii.

În memoriile sale, Sam Neill declară: „Chestia este că sunt escroc. Posibil pe moarte. Poate că trebuie să grăbesc asta”, a spus în primul capitol al cărţii sale „Did I ever tell you this?”, pe care a scris-o în timp ce făcea chimioterapie.

Nu îi este frică de moarte

 Neill, în vârstă de 75 de ani, pare foarte bine, deși recunoaște că este puțin fragil. 

Nu mi-e frică să mor, dar m-ar enerva. Pentru că, chiar mi-ar plăcea să trăiesc încă un deceniu sau doi. Am construit toate aceste terase minunate, avem acești măslini și chiparoși și vreau să fiu prin preajmă să văd totul matur. Și am nepoții mei minunați. Vreau să-i văd devenind mari. Dar despre cei pe moarte? Nu mi-ar păsa mai puțin.”, scrie TheGuardian.com.

Pe numele său complet Nigel John Dermot Neill, Sam este un actor din Noua Zeelandă. Probabil cel mai cunoscut rol al său este paleontologul Dr Alan Grant din Jurassic Park. 

image
image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net