A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, fondator al trupei Sfinx

Ultima actualizare:

Doliu în lumea rock-ului românesc. A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, membrul fondator şi basistul trupei Sfinx, singurul care a cântat fără întrerupere din 1962 până în 1994, când trupa s-a desființat. Vestea tristă a dată de comentatorul muzical Andrei Partoș, pe pagina sa de Facebook. 

Corneliu „Bibi” Ionescu a murit la vârsta de 76 de ani
Corneliu „Bibi” Ionescu a murit la vârsta de 76 de ani

Corneliu „Bibi” Ionescu, legenda primului sintetizator, așa cum îl numește jurnalistul Marius Chivu, într-un interviu pentru Dilema Veche, a devenit între timp om de afaceri și era preşedintele firmei Stage Expert Ltd., care se ocupă cu sisteme profesionale de sunet, video şi lumină pentru concerte. Corneliu „Bibi” Ionescu a murit sâmbătă, 22 ianuarie, la vârsta de 76 de ani.

Corneliu „Bibi” Ionescu, basistul grupului Sfinx, a coordonat în anii ’70 – ’80 o adevărată industrie, comercializând numeroase sisteme de amplificare a sunetului, manufacturate după toate standardele, scrie Andrei Partoș pe site-ul său.

Vestea tristă a decesului lui Corneliu „Bibi” Ionescu s-a răspândit repede pe Facebook, pe paginile iubitorilor de rock. "Am lacrimi la ochi... Un SFINX a plecat la întâlnirea Sfinxilor. Drum lin, Corneliu Bibi Ionescu... R.I.P", scrie Manea Mihai, membru al veteranei trupe Barock.

Trupa Sfinx a activat în perioada 1962-1994

Trupa Sfinx a luat naștere la București, în 1962, printre primii membri fiind Octav Zemlička, Corneliu „Bibi” Ionescu și Cristian Valica. Formația a activat până în anul 1994, fiind divizată apoi în două proiecte: Sfinx Pro (condus de Corneliu „Bibi” Ionescu) și Sfinx Experience (al lui Mișu Cernea). Sfinx Pro nu a mai continuat, însă, activitatea muzicală, iar Corneliu „Bibi” Ionescu a folosit titulatura pentru compania de echipamente de scenă pe care începuse să o dezvolte. Peste câțiva ani, Sfinx Pro devine Stage Expert. Dintre albumele trupei Sfinx amintim "Lume Albă" (1975), "Zalmoxe" (1978) și Sfinx (1984).  

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
cezara dafinescu  jpg
irina shayk jpg
florin piersic facebook jpg
banner Ileana Stana Ionescu png
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
alex dobrescu si prietenul lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net