Actorul Cristian Şofron este noul director al Teatrului „Stela Popescu": "Sper să contribui prin experienţa pe care o am"


    Cristian ȘofronFoto: Facebook
Cristian ȘofronFoto: Facebook

Actorul Cristian Şofron (62 de ani) este, începând cu această lună, directorul Teatrului „Stela Popescu". Șofron este un actor român de teatru, televiziune și film. Rolul său cel mai cunoscut este cel al marinarului Mihu din filmul serial Toate pânzele sus.

 „Sper să contribui prin experienţa pe care o am la dezvoltarea Teatrului «Stela Popescu» din punct de vedere repertorial, la evoluţia personalităţii pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureştean. A găsi cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureştene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine.", a declarat Cristian Şofron la preluarea mandatului, potrivit news.ro.

Cristian Șofron, biografie

În ultimele două decenii, Cristian Şofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" (2009-2017), consultant artistic al Universităţii Naţionale  de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, Bucureşti (2009-2011) şi director general artistic al Teatrului de Stat din Constanţa (2005-2007).

Şofron a fost recompensat, în 2012, cu premiul de excelenţă pentru întreaga activitate acordat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, iar în 2013, cu premiul pentru întreaga activitate al Uniunii Cineaştilor din România.

A debutat în film la vârsta de 10 ani, iar în teatru, la 9 ani. De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care şi-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornişteanu, Dominic Dembinski şi Alexandru Dabija.

Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
Cutremur Turcia, Getty jpg
Survivor Romania webp
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
miri nunta jpeg
image
image
image
image
image
image
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png