Actorul George Ivașcu a împlinit 55 de ani

La 55 de ani pe care îi împlinește astăzi, actorul George Ivașcu este deja un ”monstru sacru” al scenei românești. A devenit unul dintre cei mai importanți actori români aflați în activitate, cunoscut publicului datorită rolurilor sale de pe scenă și din filme, dar și pentru proiectele culturale pe care le-a desfășurat. Ivașcu este în prezent decanul Facultății de Teatru din București și poate fi văzut în serialul Clanul, jucând rolul Pelicanu'.  

George Ivașcu
George Ivașcu este decanul Facultății de Teatru din București

George Ivașcu s-a născut la București și a fost întotdeauna implicat în proiecte importante, nu a fugit de responsabilități așa că are și o carte de vizită impresionantă. Este căsătorit cu Alice Barb, regizor de teatru și operă, actor și manager cultural.  

Cine este George Ivașcu 

În afară de zeci de roluri în teatre și filme este iniţiatorul proiectului „Aleea Celebrităţilor” din Piaţa Timpului din București început pe vremea când primar al Capitalei era Sorin Oprescu. şi a fost ministrul Culturii timp de aproape un an în 2018.  

Este cofondatorul Teatrului Metropolis din Bucureşti din care și-a dat demisia în aprilie 2022 după neînțelegeri cu primarul general actual, Nicușor Dan. În prezent, actorul este decanul Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București. 

Activitatea de actor și regizor de teatru 

George Ivașcu a absolvit Academia de Teatru şi Film în 1993, la clasa profesorului Gelu Colceag. La scurt timp după absolvire, a debutat pe scena Teatrului de Comedie cu rolul „Crăcănel”, în piesa „D-ale carnavalului” de I.L. Caragiale, în regia lui Mihai Manolescu. Trei ani mai târziu, în 1996, s-a angajat la Teatru Național „I.L. Caragiale” din București scriu jurnaliștii de la stirileprotv.ro 

De-a lungul carierei sale a jucat pe scena mai multor teatre precum: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Theatrum Mundi și Studioul Casandra. 

George Ivașcu a jucat în Liceenii 

De asemenea, George Ivașcu este cunoscut și pentru rolurile sale în filme celebre, precum: „Liceenii” (1986), „Asfalt tango” (1993), „Faimosul paparazzo” (1999), „Amen” (2002), „Modigliani” (2004), „Nuntă mută” (2008) şi altele. 

În prezent, George Ivașcu joacă rolul Pelicanu’ în serialul Clanul. Despre acest rol, actorul spune că: „Personajul meu, Pelicanu’, care e locotenentul Clanului, a lui Bebe Măcelaru, și care face echipă cu Iulică (Codin Maticiuc)... are un limbaj foarte pitoresc și colorat , (...) este foarte ludic”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net