Actorul român care a făcut infract din cauza unei glume proaste, în timp ce se afla în cimitirul Bellu

Ultima actualizare:

Actorul Jean Constantin a fost unul dintre cei mai mari actori ai neamului românesc. A avut o viață destul de încercată, însă pe tot parcursul ei, și-a îndeplinit magistral misiunea de artist. Întotdeauna a reușit să stârnească hohote de râs și aplauze furtunoase pentru interpretările sale pline de talent. Jean Constantin a murit la 83 de ani, dar a fost la un pas să își piardă viața mult mai devreme din cauza unei glume proaste.

A avut harul de a-i face pe alții să râdă

Jean Constantin a fost la un pas de moarte din cauza unei glume proaste din partea unui coleg
Jean Constantin a fost la un pas de moarte din cauza unei glume proaste din partea unui coleg

Jean Constantin s-a născut la Techirghiol, la 21 august 1927. Mama sa era grecoaică, iar tatăl român. A debutat în 1957 la Teatrul de Stat „Fantasio” din Constanţa. Ulterior, a fost remarcat de regizorul Sergiu Nicolaescu, care în 1973 l-a distribut în filmul „Nemuritorii” (lansat în 1974). A interpretat apoi excepțional roluri în nenumărate filme, dar și pe scena Teatrului Național unde Radu Beligan l-a distribuit în spectacolul „O scrisoare pierdută”.

Jean Constantin a încetat din viaţă la data de 26 mai 2010, când avea 83 de ani. Un infarct l-a luat din această lume în care a fost hăruit să facă oamenii să râdă. Actorul fost înmormântat în Cimitirul Central din Constanța, pe aleea Centrală, iar la parastasul de șase luni i-a fost inaugurat și bustul de bronz inspirat dintr-unul din filmele în care a jucat.

Jean Constantin a fost unul dintre cei mai mari actori ai României
Jean Constantin a fost unul dintre cei mai mari actori ai României

Infarct în cimitir, la 11 noaptea

Pe parcursul vieții a avut parte de nenumărate evenimente neplăcute, printre care și un infarct din cauza unei glume proaste.

Incident a avut loc cu 30 de ani înainte de a muri. Jean Constantin a văzut moartea cu ochii din cauza unei glume proaste făcute noaptea, în Cimitirul Bellu, de colegii.

Cascadorul Vasile Popa a fost cel care a făcut gluma macabră.

Acesta s-a băgat într-un coşciug gol găsit pe o alee, iar când actorul a trecut pe lângă el, a dat capacul de o parte şi l-a prins de un picior. Acesta a fost momentul în care Jean Constantin era să moară de inimă.

„A zis doar un «Au!», apoi a căzut ca secerat pe alee. Imediat am sărit din coșciug și am început să-i dau palme și să-l zgâlțâi, dar Jean rămânea inert.

Făcuse infarct! «Ăsta a murit!», au spus și ceilalți actori. Noroc cu un gropar care era prin zonă. Nici nu mai știu ce i-a făcut lui Jean, că mă panicasem și eu, dar l-a readus la viață”, a dezvăluit episodul cascadoru Vasile Popa în urmă cu câțiva ani pentru Libertatea.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ucrainence Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
image png
olimpia melinte serial 10 1 e1548431574546 jpg
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
555 (18) jpg
gabriela cristea si tavi clonda colaj facebook jpg
banner costin mărculescu png
oana roman jpg
chirs martin babasha jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net