Actorul român cu o viață care bate filmul. A iubit toată viața o singură femeie, de care era îndrăgostit din liceu

Ultima actualizare:

Silviu Stănculescu, actorul român remarcabil, s-a stins din viață la data de 23 octombrie 1998, după ce timp de peste 40 de ani a fascinat publicul cu prezența sa distinctă și cu vocea sa puternică, atât pe scenă, cât și pe ecran. Cunoscut ca un bărbat frumos, a trăit o viață îndrăgostită de colega sa de liceu.

Silviu Stănculescu a murit de leucemie / foto: wikipedia
Silviu Stănculescu a murit de leucemie / foto: wikipedia

Deși au trecut peste 25 de ani de la plecarea sa din lumea noastră, Silviu Stănculescu rămâne în amintirea românilor. În iulie 1998, plecase într-o călătorie în Turcia alături de soția sa, însă la întoarcere starea sa de sănătate s-a deteriorat, iar la 23 octombrie a pierit discret, în lupta împotriva leucemiei.

Silviu Stănculescu a avut o carieră de actor strălucitor

Cariera sa artistică a fost una impresionantă, fiind apreciat atât în teatru, cât și în film, datorită vocii sale formidabile și prezenței sale distinse. A făcut parte din Promoția de Aur a Teatrului Românesc și a interpretat numeroase roluri pe scenele bucureștene și în peste 50 de filme artistice. De asemenea, a fost o prezență agreabilă în emisiuni de divertisment alături de alți mari actori români.

Silviu Stănculescu a avut o contribuție deosebită și în lumea evenimentelor culturale, fiind prezentator la Festivalul Internațional Cerbul de Aur din 1969, alături de Sanda Țăranu, și oferind zeci de recitaluri de poezie.

Biografia sa începe la 24 ianuarie 1932, când s-a născut Silviu-Mihail, fiul Virginiei și al lui Dumitru Stănculescu. De mic, a fost atras de scena teatrală și a absolvit IATC secția de actorie la București în 1956, alături de marii actori ai Generației de Aur.

Corina Pârvulescu, unica femeie din viața celebrului actor

În 1957, s-a căsătorit cu colega sa de liceu, Corina Pârvulescu, iar în decursul vieții lor au trecut prin bucurii și tragedii, pierzând un copil și aducând pe lume doi alții.

Cariera sa a fost una prolifică, jucând în aproape 50 de filme și numeroase piese de teatru radiofonic. A fost director al Teatrului de Comedie între anii 1981 și 1990, iar după 1989 a predat cursuri la Universitatea „Luceafărul” și Universitatea „Ecologică”.

Ultima sa apariție scenică a avut loc în iunie, în musicalul „My Fair Lady”, în rolul profesorului Higgins, iar ultima înregistrare la radio a fost pe 8 iulie 1998.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
Daniel Pavel  (3) JPG
Sâmbătă a fost zi de curățenie și ecologizare pe Platoul Feteni din Râmnicu Vâlcea iar artiștii au spus "Prezent"!
1 florin piersic 84 de ani 3 jpg jpeg
banner dinu maxer axxa png
 Alessia se simte acum ca peștele în apă pentru că face ce iubește cel mai mult
banner naomi png
instagram (3) jpg
cary grant jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net