Arșinel, cu sănătatea în piuneze și umilit de Nicușor Dan: „Nu am mai fost lăsat la teatru. S-a purtat urât!”

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

Alexandru Arșinel iese din casă strict pentru medic sau pentru a merge la teatru, unde a rămas colaborator. A devenit recent pensionar, după ce primarul Nicușor Dan nu i-a mai prelungit contractul cu Teatrul Constantin Tănase, unde a jucat peste 60 de ani și a deținut funcția de director.

Alexandru Arșinel. Sursa foto: arhivă
Alexandru Arșinel. Sursa foto: arhivă

Alexandru Arșinel, în vârstă de 82 ani, nu iese din casă, întrucât nu și-a revenit nici acum complet după operația la inimă suferită în urmă cu două luni de zile. Marele actor a devenit oficial pensionar, după ce actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, nu i-a prelungit contractul pentru funcția de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase, unde a activat peste 60 de ani. Totuși, mai poate juca în calitate de colaborator, în limita restricțiilor impuse de pandemie.

Alexandru Arșinel, umilit de Nicușor Dan

„Nu m-a deranjat niciodată frigul, dar nu am o stare bună, o încărcătură fizică suficient de robustă să-mi permit mișcare prea multă… Nu prea am putere. Nu am mai fost lăsat la teatru… Nu mi s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual. Pot să joc... Am rămas colaborator al Teatrului Constantin Tănase. Prin rotație, ne vine rândul mai greu.

Când am renunțat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic și urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră și tot ce am făcut eu pentru teatru… Niciun du-te-ncolo… foarte urât.

Nu vreau să mă laud, dar eu am reparat… Noi tot sperăm, ori vine vreo schimbare, ori își revine el. Părerile despre el sunt de la mai multă lume cam la fel, nu doar de la mine. Vasile Murariu a rămas în locul meu pe post la conducerea teatrului. Este un om gospodar, să vedem cât o să reziste!”, a declarat Alexandru Arșinel, în exclusivitate pentru Click!

Se recuperează greu după operația pe inimă

În urmă cu două luni, actorul a fost operat pe inimă, însă nici acum nu este bine complet, încă mai are probleme de sănătate, stări de amețeală și dureri de cap. „Am fost la spital la Monza la control, după operația la inimă. Nu am o stare bună. Îmi mai vin niște valuri în cap, în creier, cu toate că sunt bine! Nu pot să mă plâng! Mă mișc destul de greu, trag de mine. Mai ies din casă pentru spectacolul pe care-l am, dar e foarte greu să-i mulțumești pe toți. În sală sunt 30 de persoane… în condițiile acestea cu pandemia, iar activitatea teatrului se desfășoară și cu ajutorul colaboratorilor, balerini, artiști.. ne-au tăiat la jumătate… iar acum Nae mă mai are și pe mine pe cap! Firea ne-a ajutat foarte mult, a ajutat arta, în general, teatrele le-a sprijinit...”, ne-a mai spus Alexandru Arșinel.

Actorul a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă la finalul lunii noiembrie, când medicii i-au montat un stent. „Mă simt mai binișor, binișor spus, pentru că, încă nu mă simt în putere, sunt lipsit de putere. Sunt lipsit de ceea ce are Enache, de energie. Ușor, ușor, sper să mă pun pe picioare, iar în vacanța aceasta de la finalul anului și până în luna ianuarie sper să capăt și eu puțină forță.

De când m-am externat de la începutul lunii decembrie, nu am ieșit din casă decât de două ori, să schimb niște pași cu pământul. Nu sunt în stare să mă mișc ca lumea. A fost o cumpănă. Au fost câțiva ani grei pentru mine, cu transplantul renal și cu operația la inimă, cu implantul unui stent. Acum trag de viață că e frumoasă! Sper să mă fac bine, că sunt al dracului, nu mă las!”, declară Alexandru Arșinel, pentru Click!.

Alexandru Arșinel, carieră de 60 de ani în teatrul românesc

Și la începutul lunii septembrie, Alexandru Arșinel a ajuns de urgență la spital, acuzând o stare de slăbiciune mare. Marele actor trecuse recent prin infecția cu SARS CoV-2 și se pare că organismul său nu apucase să se recupereze după boală.

Originar din Suceava, marele artist a reușit să se impună pe scena teatrului românesc de-a lungul anilor. A urmat Facultatea de Teatru din București, la îndrumarea mamei sale. Ulterior, el a prezentat la TVR un spectacol televizat, regizat de Valeriu Lazarov. Peste 60 de ani a jucat pe scena Teatrului Tănase. A realizat un cuplu de succes alături de regretata Stela Popescu, care a murit pe 23 noiembrie 2017. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net