Alexandru Constantin primeşte pe telefon meniul săptămânii
Este tânăr, perfect sănătos şi nu are probleme cu greutatea. Cu toate acestea, Alexandru Constantin a decis că trebuie să meargă la nutriţionist. Specialistul îl monitorizează şi îi trimite săptămânal meniul de urmat. Iată cum se simte acum prezentatorul Focus Monden de la Prima TV.
Până recent, Alexandru Constantin mânca total haotic. Fără mic dejun, cu mese din care lipseau nutrienţii esenţiali organismului. Toate acestea nu rămâneau fără urmări ce se „traduceau” în stări de oboseală, nervozitate, lipsă de energie. „Ştiam că un stil de viaţă dezorganizat şi o alimentaţie haotică pot cauza probleme de sănătate. Eu mereu am fost adeptul prevenţiei, astfel, am decis că am nevoie de cineva care să îmi ghideze şi monitorizeze stilul alimentar. Am apelat înainte de Paşte la antrenorul şi nutriţionistul meu, Iulian Dinu. El mi-a arătat în primul rând cum pot consuma alimentele de care are nevoie organismul, fără a fi afectat de faptul că nu am mereu timp să gătesc”, spune prezentatorul tv.
De o lună, de când a pornit pe acest drum, Alexandru se simte alt om. Unul mai uşor şi cu mai multă energie. Săptămânal primeşte pe e-mail meniul, cu sugestii, variante şi modalităţi prin care să gătească sau să comande mâncare. Partea şi mai bună este că acest regim alimentar sănătos e asociat cu sportul. „De mic mi-a plăcut sportul, am făcut 5 ani tenis de performantă, doi ani de înot şi de 4 ani merg frecvent la sală. De când am această dietă, spre bucuria mea, trezirea se dă la ora 7 fără alarma de la telefon. Am mai multă energie, rezultate mai bune la antrenamente”, explică Alexandru.
Găteşte în continuare cu la fel de mult entuziasm pentru prieteni sau pentru emisiunile culinare de pe blogul său. Prietenii profită de filmările pe care le face şi, în ziua respectivă, nu ratează ocazia de a trece pe la el să vadă „rezultatul”. Pentru propriul răsfăţ, cel mai mult îi place să-şi facă orez şi îi cere voie nutriţionistului să-l consume împreună cu fructe de mare, preferatele lui. Ne-a dat şi nouă reţeta.
Reţeta lui preferată: orez cu creveţi
Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi, 200 g orez, o jumătate de pachet de unt, 3 căţei de usturoi, 100 g parmezan, supă clară de legume şi condimente (foloseşte un amestec de mirodenii uscate bio).
Mod de preparare: se încinge untul, peste care adaugă usturoiul tocat mărunt, apoi creveţii. După 5 minute, adaugă orezul fiert în prealabil şi supă clară de legume. Se lasă totul la foc până scade supa, după care se adaugă parmezanul şi condimentele.
Asta are voie să mănânce într-o zi
Ora 8 – micul dejun dinainte de sală
Varianta 1: omletă din 3-4 ouă, caşcaval, 1-2 felii de pâine neagră sau de secară, plus o salată de roşii şi castraveţi
Varianta 2: un shake din două banane, un kiwi, o cupă de proteine (prafuri), 10 alune sau caju crude nesărate şi neprăjite
Ora 11 - gustarea
Varianta 1: un baton proteic şi un măr
Varianta 2: două banane
Ora 14 – prânzul
Varianta 1: o supă de pui sau o ciorbă cu o pulpă de porc la cuptor (sau pui) sau curcan cu orez basmatic sau cartofi la cuptor (200 g), plus o salată de varză sau o salată de murături asortate
Varianta 2: pulpă de porc la grătar sau piept de pui, plus 200-220 g paste integrale
Ora 19 – cina
Varianta 1: 200 g mix de legume la grătar (sau fierte/înăbuşite) plus 200 g peşte
Varianta 2: 350 g paste integrale cu carne tocată de vită
Ora 23 – gustarea de seară
Varianta 1: un shake proteic cu caseină, care ajută la creşterea masei musculare peste noapte
Varianta 2: un sendviş din două felii de pâine integrală toast cu 3 felii de şuncă (pui sau curcan), cu două felii de caşcaval, un ardei gras şi castravete.