Artistul român care a cântat pentru 7 președinți americani, Nixon unul dintre ei: „Am fost în America, până acum, de 42 de ori”

Este unul dintre cei mai faimoși și îndrăgiți artiști din țara noastră, însă nu mulți români își mai amintesc astăzi chiar cât de mult succes a avut de-a lungul carierei sale! Gheorghe Turda a cântat în mai toate colțurile lumii, iar vocea s-a a încântat un public incredibil de divers. Mai mult decât atât, el a cântat și pentru șapte președinți americani!

Gheorghe Turda a cântat pentru 7 președinți americani
Gheorghe Turda a cântat pentru 7 președinți americani

Gheorghe Turda este, fără doar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști din țara noastră. El s-a născut în județul Maramureș, în comuna Săpânța, iar de-a lungul carierei sale a reușit să ajungă de nu mai puțin de 42 de ori în Statele Unite.

Iar de-a lungul anilor, Gheorghe Turda a reușit să cânte pentru 7 președinți americani, o performanță pe care puțini alți artiști o pot egala.

A cântat pentru șapte președinți americani

„Am fost în America, până acum, de 42 de ori. Sunt în topul artiștilor care au trecut balta mare, cum îmi place mie să spun. Prima dată am ajuns în Mexic, cu delegația României, dar în America am cântat pentru prima dată în anul 1976. În 1978 am fost iar în SUA, cu delegația lui Nicolae Ceaușescu.

Am cântat pentru Nixon, lui Ford i-am cântat în România, iar președintelui Jimmy Carter, tot în SUA, în 1976, la Bicentenarul american de la Washington. Și președintelui Ronald Reagan i-am cântat în SUA, lui Bill Clinton, la Chicago, lui Obama la New York, iar președintelui Bush la București, la un eveniment în Piața Revoluției”, declara Gheorghe Turda, în cadrul unui interviu pentru impact.ro.

Tragedia prin care a trecut artistul

Cu toate acestea, în ciuda carierei incredibile pe care a avut-o, Gheorghe Turda a trecut și printr-o tragedie de nedescris. Cu mai bine de un deceniu în urmă, soția lui a pierdut lupta împotriva unei boli teribile.

„Soției mele i s-a declanșat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară, în timpul unui turneu în Japonia, în 1987. A fost prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia. Turneul a fost de 35 de zile, iar noi am avut 32 de concerte și nu prea ne-am odihnit. Eu cred că boala ei a apărut din cauza radiațiilor din 1945, care ar mai fi și acum în zonă. S-a prăpădit după un chin îndelungat, de 20 de ani”, a mai povestit artistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bianca dragusanu victor slav colaj instagram jpg
image png
alina sorescu jpg
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
image
actualitate.net
image
actualitate.net