Au fost la puşcărie, azi se vând în librărie

Ultima actualizare:

    Gigi Becali a scris două cărţi în cei doi ani petrecuţi după gratiiFoto: Mediafax
Gigi Becali a scris două cărţi în cei doi ani petrecuţi după gratiiFoto: Mediafax

Puşcăriaşii de lux ai României au căzut în patima scrisului. Ca să scape mai repede de închisoare, ei au scris cărţi şi lucrări „ştiinţifice”, care acum se vând în librării. Click! vă spune cât costă şi unde găsiţi volumele care au văzut lumina tiparului cu autorii lor după gratii.

Marii corupţi ai ţării înfăptuiesc minuni de după gratii. Unii sunt pe cale să realizeze o performanţă greu de egalat: să scrie mai multe cărţi decât au citit vreodată.

Gigi Becali

Recent eliberat din puşcărie, omul de afaceri Gigi Becali se laudă cu două titluri, scrise la Jilava şi la Poarta Albă. Prima sa carte, „Muntele Athos, patria Ortodoxiei”, e un omagiu adus bastionului creştinătăţii, Muntele Athos, aşa cum l-a cunoscut autorul. Lucrarea, care a fost editată în 9.000 de exemplare, i-a adus o reducere cu 30 de zile a pedepsei. A doua carte, „Becali şi Steaua”, i-a mai scăzut 30 de zile din sancţiune. El a fost eliberat condiţionat pe 3 aprilie, după ce a făcut aproape doi ani de detenţie din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în dosarele „Schimb de terenuri cu MApN” şi „Valiza”.

„Muntele Athos, patria Ortodoxiei”, 36 de lei - libris.ro
„Muntele Athos, patria Ortodoxiei”, 36 de lei - libris.ro

Decebal Traian Remeş

Nici Decebal Traian Remeş, condamnat pentru  mită în dosarul „Caltaboşul”, nu a putut sta deoparte de călimara cu cerneală. Cartea sa de confesiuni şi pamflete, „Izbituri şi izbutiri”, dar şi vârsta înaintată, i-au redus pedeapsa de la trei ani la un an.

„Izbituri şi izbutiri”, 18,8 lei - elefant.ro
„Izbituri şi izbutiri”, 18,8 lei - elefant.ro

Adrian Năstase

Cel mai prolific autor din închisoare e Adrian Năstase, care a scris patru volume: „Exerciţii de libertate”, „Reprezentarea României la UE în contextul reglementărilor interne şi europene”, „Lumea, americanii şi noi” şi „Cele două Românii”, o analiză a vieţii politice româneşti în perioada 2001-2009. Cartea a fost lansată la 23 septembrie 2014, la mai bine de o lună de la eliberarea condiţionată.

„Exerciţii de libertate”, 18 lei - librarie.net, 26,9 lei - emag.ro
„Exerciţii de libertate”, 18 lei - librarie.net, 26,9 lei - emag.ro

Gheorghe Mencinicopschi

Profesorul Gheorghe Men­cinicopschi, închis 8 ani la Rahova, a scris două cărţi de nutriţie în câteva luni. Gică Popescu și-a exersat talentul într-o carte apărută la Editura Scrisul Românesc, despre fotbalul în centrele de copii și juniori. Fostul internațional a fost trimis la Jilava pentru trei ani și o lună, în dosarul „Transferurilor de jucători”. Bibliografia penală e completată de cărțile scrise de Mihai Stoica (depre campionatul de fotbal din Brazilia), fostul primar al Clujului Sorin Apostu („Producerea preparatelor din carne”), fostul primar al Craiovei Antonie Solomon („Politica comercială a României ca ţară membră a UE” şi „Principii europene în administraţia publică”), Dinel Staicu („Pandemia crizei capitaliste, după 24 ani de eră Ceauşistă”) și George Copos (4 lucrări știițifice).

„Cerealele glutenice şi boala celiacă”, 47,96 lei - librăria Editurii Medicale
„Cerealele glutenice şi boala celiacă”, 47,96 lei - librăria Editurii Medicale

Sorin Ovidiu Vântu, plagiatorul de serviciu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a beneficiat de un „discount” de 33 de zile la pedeapsa de un an de închisoare, primită pentru şantajare lui Sebastian Ghiţă, după ce a scris cartea „România – studiu comparativ între trei epoci consecutive: comunism, tranziţie şi perspectivele comunitare”. La eliberarea sa, pe 1 mai 2013, Vântu a trebuit să dea explicaţii în legătură cu opera sa, care s-a dovedit un plagiat grosolan după alte lucrări pe această temă. Cartea a fost scoasă în 200 de exemplare, dintre care 160 au fost reţinute chiar de Vântu.

Click! spune

Deţinuţii închisorilor din România pot beneficia de reducerea pedepsei dacă scriu lucrări ştiinţifice sau cărţi, conform Legii 254/2013 privind executarea pedepselor. Pentru fiecare lucrare publicată se scad 30 de zile din pedeapsă (art. 96, alin. f).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net