Averea lui Alexandru Arșinel. Actorul lasă în urmă o moștenire impresionantă

#Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie, după mai multe luni în care starea sa de sănătate s-a deteriorat considerabil. Actorul a lăsat în urmă nenumărate roluri pline de umor, dar și o avere impresionantă! 

Alexandru Arșinel a murit joi, la 83 de ani
Alexandru Arșinel a murit joi, la 83 de ani

Ultima declarație de avere depusă de Alexandru Arșinel, din perioada în care era director adjunct al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, din București, datează din vara anului 2020.

Ultima declarație de avere, depusă în 2020

Din ultimul document oficial reiese faptul că Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

Citește și: Alexandru Arșinel: „Le-am dat 100.000 de euro fără să stau pe gânduri”

De asemenea, actorul mai deţinea, la acel moment, 4 terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş - Crevedia. În materie de locuințe, în 2020, figurau 3 case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, cât şi un autoturism marca Toyota.

Alexandru Arşinel era, în vara anului 2020, titularul a 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari, sumele totale fiind: 970.900 lei, 33.300 euro și 1558 dolari.

Alexandru Arșinel colecționa timbre

Maestrul a colecționat timbre, în intervalul 1965 - 2018, valorea colecției fiind estimată la aproximativ 5.000 de euro. În plus, el și-a împrumutat fiul, pe Bogdan, cu 100.000 de euro.

Alexandru Arșinel a reacționat atunci când contractul său de director adjunct al teatrului Tănase nu a mai fost prelungit de Primăria Capitalei.

Cum ținta acuzațiilor a fost primarul general, Nicușor Dan, edilul a reacționat, la vremea respectivă: „Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul ‘Constantin Tănase’. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, a scris edilul general, pe Facebook.

Vezi și: Arșinel s-a întâlnit cu Ion Caramitru la spital, înainte ca acesta să moară: "Nu puteam să cred că o să dispară așa repede"

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre