Bahmuțeanu bate recordul de Paște! Câte ouă vopsește în Joia Mare: „Nu știu cine o să le mănânce pe toate!”

#Exclusiv Click!

Adriana Bahmuțeanu și viitorul soț, George Restivan, vor face Paștele acasă, așa că vor pregăti împreună masa de sărbătoare și ouăle roșii. Americanul a cumpărat ouă la vrac, anul acesta, iar cei doi vor avea de vopsit nu puțin de 90 de bucăți.

Tradiţia spune că Joia Mare, numită şi Joia Patimilor, este ziua în care gospodinele vopsesc ouăle în roşu sau în alte culori, după preferinţă. Culoarea roşie este, însă, cea mai folosită, deoarece reprezintă sângele lui Iisus Hristos, răstignit pe cruce, pentru mântuirea omenirii.

Americanul George Restivan va petrece primul Paște după mulți ani din nou acasă, în România, alături de viitoarea lui soție, Adriana Bahmuțeanu.

Adriana l-a trimis din timp pe american la piață ca să facă toate cumpărătuile necesare pentru masa de Paște. Acesta, însă, s-a întors cu nu mai puțin de 90 de ouă în sacoșă, pe care cei doi le vor vopsi cu mâna lor în Joia Mare, conform tradiției creștinești. Bahmu s-a înarmat cu răbdare, căci are ceva de lucru, dar nu se sperie de muncă.

Bahmu: „George a luat ouă la vrac! Numai așa a găsit! Le înroșim pe toate, le decorăm!”

De Paște, noi stăm acasă, sărbătorim acasă. E primul Paște împreună și avem de muncă. Avem de vopsit 90 de ouă. Atât a cumpărat, 90! Așa a găsit George, se vindeau la cutie mare, la vrac.

Și i-am zis lui George: ia măi așa, 90 de ouă! Ce mai conteaază acum! Le decorăm, le vopsim, vedem noi. Nu știu cine o să le mănânce pe toate. Mai avem și musafiri, le dăm gata până la urmă. Mai dăm și de pomană dacă e!”, a declarat vedeta, pentru Click!

La rândul rău, George Restivan are probleme cu colesterolul, așa că nu consumă decât albușurile de la ouă.

Eu nu mănânc gălbenușurile, numai albușurile că au proteine. Gălbenușul are colesterol, așa că nu mănânc!”, ne-a spus americanul, originar din România.

Ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare Sursa: Click!
Ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare Sursa: Click!

Ouăle de Paşte ne apără de ghinioane

Prin tradiţie, din moşi strămoşi, se spune că ouăle roșii de Paşte ne apără de ghinioane. În mediul rural, coaja acestor ouă este îngropată în pământ, pentru a apăra vitele de deochi.

Fetele nemăritate respectă şi ele o veche tradiţie. Ele păstrează coaja de la ouăle de Paşte pentru a se căsători cât mai repede.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net