Când ar putea fi externat Florin Piersic. Noi detalii despre starea de sănătate a actorului

Au venit vești bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Actorul face deja primii pași fără ajutor și se ridică la marginea patului singur. Maestrul ar putea fi externat peste nouă zile, după ce îi vor fi scoase firele. 

Florin Piersic Foto: Facebook
Florin Piersic Foto: Facebook

Cum se simte Florin Piersic 

Florin Piersic va fi externat în curând. La 12 zile de când medicii i-au montat o proteză provizorie de genunchi, de tip spacer, actorul se deplasează cu ajutorul unui cadru, iar starea lui de sănătate este stabilă. „Veştile sunt bune. Evoluția este favorabilă. Într-un interval relativ scurt, în funcţie de cum vor merge toate în dinamică, să poată să ajungă acasă aşa cum dumnealui își doreşte, familia şi noi.

Va fi un interval destul de scurt, cu condiția ca lucrurile să evolueze bine. Și asta nu înseamnă că în momentul în care ajunge acasă nu va mai fi monitorizat în continuare: Recuperarea ortopedică, procesul infecţios care trebuie să fie rezolvat, cardiologic. Și cu siguranță această monitorizare va presupune o perioadă lungă de timp", a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist, pentru Observatornews.ro.

Prin ce intervenții va trebui să treacă Florin Piersic

Odată ce se va recupera complet, actorul va trebui sa treacă prin alte două intervenţii chirurgicale. Prima va fi cea de înlocuire a protezei provizorii cu una definitivă, astfel încât să meargă singur din nou. Apoi, va avea nevoie de un nou stimulator cardiac după ce, acum două săptămâni, medicii din Cluj i l-au scos tot din cauza infecţiei.

Dacă îşi doreşte să îl ajut tot eu pe linia asta sunt două variante: o variantă ar fi în momentul în care lucrurile sunt foarte bune din punct de vedere al stării lui generale, deplasarea lui la Cluj la Institutul Inimii, sau a doua variantă este dacă maestrul îşi doreste şi acceptă şi colegii din Bucureşti, să merg în Bucureşti şi alături de colegi de-ai noştri, în unul din spitalele cu maximă competenţă din Bucureşti, să facem o astfel de procedură", a spus Horia Roșianu, medicul chirurg de la Institutul Inimii din Cluj. 

Ce mesaj transmisese Florin Piersic 

Marele actor este în perioada de recuperare şi de mai multe zile face kinetoterapie. În urmă cu 6 zile a fost mutat de la terapie intensivă într-o secţie a spitalului Foişor. Tot atunci a transmis și primul mesaj. „Sunt bine. Asta este cel mai important. Bine în sensul în care sunt sănătos şi dumneavoastră vă doresc la fel. Vă mulţumesc că m-aţi sunat. Vă mulţumesc şi vă doresc tot ceea ce îmi doresc mie. Florin Piersic."

„Sunt aici la recuperare. Totul e în regulă, văd cum o să merg, pentru că și eu aștept să vin la tine să vorbim, să povestim. Sunt într-un fel de recuperare. Pur și simplu am avut o mică infecție la genunchiul stâng din cauza cascadoriilor și nebuniilor pe care le-am făcut și acum mă simt mai bine și aștept revederea cu publicul cât de cât. Cu toate că la 90 de ani nu prea ne dăm mâna, dar mie mi-ar da mâna să mă întâlnească”, a spus Florin Piersic.

În vârstă de 88 de ani, actorul Florin Piersic a trecut în ultima lună prin patru spitale, două la Cluj şi două la Bucureşti, din cauza unei infecţii generalizate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
keo jpeg
ionut cercel jpg
cub maria dragomiroiu png
Marian Olteanu Clanul Foto Pro TV JPG
cum arata azi dylan paul conner fiul nadiei comaneci cu bart conner 485788 jpg
larisa udila jpg
emily burghelea
corina bud colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net