Cântărețul lui Ceaușescu, George Rotaru, și a serbat ziua pe două continente! Pe 6 martie cântă pentru refugiați
Cântărețul preferat al lui Ceaușescu, George Rotaru, și-a serbat ziua de naștere pe două continente. Mai întâi, artistul a fost serbat de prieteni în America și apoi, pe 6 martie, chiar de ziua lui, el va cânta la București, în cadrul unui eveniment la Restaurantul Hora, începând cu ora 15.00. Fondurile obținute vor fi donate pentru refugiații ucraineni.
Artistul, proaspăt revenit din SUA, unde a cântat la mai multe evenimente, se va întoarce peste Ocean în luna mai, pentru a cânta pe Broadway, la Ziua României (eveniment celebrat de ICR pe 14 mai).
Celebrul solist de romanţe, care pe 6 martie va împlini 69 de ani, ne-a povestit despre perioada în care era chemat de Nicolae Ceauşescu la chefuri.
Romanțele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu
”Lui îi plăcea cel mai mult să-i cânt romanţele «Ochii tăi» şi «Frumoasa mea cu ochii verzi». De câte ori mă chema la seratele lui îmi era teamă să nu cumva să greşesc vreun vers, pentru că el le ştia pe toate. I-am cântat şi când venea la Braşov, în perioada 1985-1987. Apoi se retrăgea la Predeal, unde i-am cântat de trei ori.
Acolo am fost invitat alături de soliştii de la Filarmonica din Braşov, eu pe atunci fiind angajat la Casa de Cultură din Făgăraş. Pe vremea aceea, nu era zi de naştere a lui Nicolae Ceauşescu sau a Elenei Ceauşescu, ori Revelioane, la care să nu mă cheme televiziunea să cânt o romanţă sau o melodie de petrecere. Am fost susţinut de Florentina Satmari şi de regretatul Tudor Vornicu. Ei au crezut în talentul meu”, ne-a dezvăluit George Rotaru.
Solistul s-a stabilit în America în 1990, iar în ultimii ani a făcut zeci de drumuri Las Vegas - Bucureşti, pentru a le cânta fanilor. Recunoaşte că prima dată a avut emoţii la Ambasada SUA din Bucureşti. ”Am riscat venind din America după 3 ani. Aşa era pe vremea aceea, trebuia să te întorci după 3 ani, dacă voiai să revii legal. Toţi mi-au spus să nu fac asta că nu îmi vor mai da voie să plec. Am făcut o nebunie. Lăsasem toată munca mea de 3 ani peste Ocean. Eu am plecat în ‘90 şi am rămas ilegal acolo", mai povestește George Rotaru.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!