Carmen de la Sălciua, gest de „jos pălăria” pentru bătrânii singuri dintr-un azil: „Azi e ziua persoanelor vârstnice. La mulți ani vouă!”

Carmen de la Sălciua, una dintre cele mai renumite cântărețe de la noi, celebrează așa cum trebuie „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” care este astăzi, 1 octombrie 2024. Ce mesaj a transmis artista pe rețelele de socializare și ce a spus despre surpriza pe care le-a pregătit-o unor bătrânei dintr-un azil, aflați din rândurile de mai jos. 

Carmen de la Sălciua / foto: arhiva Click!
Carmen de la Sălciua / foto: arhiva Click!

  „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” este marcată anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile oamenilor bătrâni, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106, sărbătoarea vârstnicilor a fost iniţiată în 1982. Atunci a fost elaborat un Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU, potrivit site-ului www.un.org.

Carmen de la Sălciua, mesaj emoționant pentru toți românii 

Pe contul personal de Instagram, artista a făcut o postare emoționantă cu ocazia „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice”. Totodată, a anunțat și faptul că în această seară va avea un eveniment privat la un azil de bătrâni, pentru a-i celebra.

„1 octombrie! Azi e ziua persoanelor vârstnice! La mulți ani vouă, celor care ne-ați învățat și ne învățați doar lucruri bune pe noi cei tineri! Este o vorbă mare: 'Cine n-are bătrâni, să-și cumpere'.

Voi merge la un eveniment privat, la un azil de persoane în vârstă și le vom sărbători prin cântec! Merită asta și mai mult de atât!” - a scris Carmen de la Sălciua. 

Artista, despre frumusețea vieții la țară 

Cu toate că în prezent este o cântăreață de succes, anii copilăriei și i-a petrecut în simplitate și modestie, în satul Sălciua de Jos, de aici și numele de scenă al acesteia. 

Ori de câte ori a avut ocazia, a vorbit cu mare drag despre copilăria sa la țară. Întrebată de fani în cadrul unei sesiuni de Q&A, Carmen de la Sălciua a primit următoarea întrebare: „Ești fericită că ai trăit la țară?”, iar răspunsul acesteia nu a întârziat să apară: 

„Da! Oamenii de la țară sunt oameni frumoși și liniștiți, oameni care te primesc cu drag și te pun la masa lor și cu dragă inimă îți dau din puținul lor”, a răspuns Carmen de la Sălciua în cadrul unui InstaStory.

Artista, despre viața la țară / foto: Captură InstaStory
Artista, despre viața la țară / foto: Captură InstaStory

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
banner dorian popa png
madonna iubit (2) jpg
goldie hawn gettyimages jpg
banner andreea esca png
banner Nouria Nouri png
banner Cristina Spătar
foto fb marius tuca
image
actualitate.net
image
actualitate.net