Carmen Negoiță, pentru prima dată nud! A pozat goală-pușcă în cadrul unui proiect îndrăzneț
Carmen Negoiță, una dintre vocile oamenilor care suferă de bullying sau body shaming. În cadrul unei postări pe Instagram, aceasta a pus câteva imagini în care apare fotografiată nud, informându-și fanii că a acceptat să fie una dintre cele 12 femei care fac parte din proiectul F.A.C.E, demarat de DJ Vali Bărbulescu, proiect care vine în susținerea persoanelor care sunt victimele criticilor aspre din partea societății.
Această realitate tristă a zilelor noastre a luat amploare în mai multe colțuri ale lumii, și nu puțini sunt cei care sun umiliți din cauza felului în care arată. În România, acest fenomen este în floare, însă există voci pentru persoanele care trec prin astfel de traume. Vali Bărbulescu a demarat un proiect numit F.A.C.E, care vine în ajutorul persoanelor care au fost sau sunt victima bullying-ului.
,,Casting call: Caut persoane de sex feminine, cu vârsta 18+, ce au suferit de body shaming și / sau bullying în copilărie și sunt dispuse să vorbească într-un interviu despre asta. Genul: ești prea slabă, prea grasă, altă culoare a pielii, altă religie, altă orientare sexuală etc”, anunța, printr-o postare pe Instagrama DJ Vali Bărbulescu.
Carmen Negoiță, contra bullying-ului și body shaming-ului
Prea slabă, prea grasă, cu sau fără păr pe corp, feminină sau ,,băiețoaică”, religia, orientarea sexuală sau culoarea pielii… sunt doar o parte din stereotipurile care fac înconjurul vieții oamenilor care nu sunt ,,perfecți” în ochii criticilor.
Totuși, perfecțiunea este termenul care pune o etichetă ce nu lasă loc de completări sau ajustări, însă, în același timp, perfecțiunea este un termen relativ și, odată atribuit greșit, poate avea urmări dezastruoase asupra psihicului sau vieții oamenilor care suferă de body shaming.
Carmen Negoiță este una dintre femeile care au ales să facă parte din proiectul F.A.C.E, și-a luat inima în dinți și a împărtășit povestea sa atât celor care sunt victimele bullying-ului, dar și celor care îl practică.
,,Sunt bucuroasă că fac parte din super-proiectul lui Vali Bărbulescu, F.A.C.E, un proiect despre body shaming si bullying emoțional. Chiar dacă am fost mereu sigură pe mine, mi-a luat mult timp să învăț ce înseamnă să fii femeie și încă mai învăț.
Maturizarea precoce și intrarea în energia masculină m-au tinut mult timp departe de a înțelege ce înseamnă corpul femeii. Când am rămas gravidă, vedeam cum corpul meu se modifică, dar nu știam de ce. Am învățat totul singură, mi-am cumpărat cărți și mi-am promis că eu voi vorbi cu copiii mei deschis despre toate aceste lucruri.
Nu trebuie să ne rușinăm de corpul nostru, chiar dacă nu este perfect și nu trebuie să acceptăm părerile celorlalți ca fiind valorile noastre. Dar nici nu trebuie să ignoram faptul că un corp sănătos aduce beneficii atât din punct de vedere al sănătății, cât și al self esteem-ului.”, este povestea lui Carmen Negoiță, care însoțește fotografiile de pe Instagram.
Efectele bullying-ului asupra viitorului copilului. Ce spun specialiștii
Punctul de plecare al fenomenului de bullying și body shaming este încă din copilărie și se continuă atât în adolescență, cât și în perioada vieții adulte.
Medicii specialiști trag un semnal de alarmă și explică modul în care mintea unui copil devenit victimă a bullying-ului are de suferit, dar și cum primește și cum manifestă comportamentele celor care le fac rău fizic sau emotional.
„Mintea fragedă a unui copil asimilează şi reproduce toate comportamentele la care a luat parte, mai ales dacă acestea vin din partea cuiva apropiat. Lipsa de atitudine a celor din jur, lipsa de bună creştere şi atenţie din partea părinţilor, chiar şi a cadrelor didactice, pot perpetua aceste comportamente şi astfel conduc la formarea unei persoane cu vicii comportamentale”, a explicat medicul psihiatru Cozmin Mihai, conform adevarul.ro.
Persoanele care pot ține sub control acest fenomen
În rândul elevilor care suferă de bullying în timpul școlii, persoanele responsabile care pot gestiona acest fenomen sunt dirigintele clasei și psihologul școlii.
„Psihologul şcolar şi dirigintele clasei sunt persoanele cheie care rezolvă aceste comportamente nocive prin dizolvarea comportamentelor nocive şi oferă protecţia, consilierea şi vindecarea copiilor afectaţi de bullying. Părinţii şi cadrele didactice, care pot fi cei mai buni prieteni cu aceşti copii sunt, totodată, şi monitorii principali ai acestui fenomen. În acest fel, se pot evita părţile ascunse ale copilului, cu direcţie spre un bullying recepţionat sau chiar manifestat faţă de alţii”, a mai spus medicul, pentru sursa amintită mai sus.