Cât câștigă „Moșul” Leonard Doroftei în Canada. El a părăsit România după ce a fost numit cerșetor

Ultima actualizare:

Leonard Doroftei, „Moșul” cum i se mai spune marelui campion, a plecat din România în 2019. Și-a luat toată familia și a părăsit țara dezamăgit profund de autoritățile din România și de opinia publică. A fost umilit când în presă a fost numit cerșetor și impostor, iar acest lucru a contribuit enorm la decizia de a pleca din România. Astăzi, Leonard Doroftei are propria sală de box în Canada unde antrenează copii români. Recent, el a dezvăluit cât câștigă pe lună și a vorbit despre episodul umilitor din 2019. Însă Leonard Doroftei a mai făcut un anunț. Are un mare motiv să revină în România.

image

„Toată lumea a început să mă facă cerșetor”

În 2019, Doroftei a fost nevoit să îşi vândă şi casa şi a plecat în Canada, acolo unde antrenează la o sală de box din Montreal. S-a acomodat destul de repede, însă a spus mereu d ela momentul plecării din țară, că sufletul lui a rămas în România.

Leonard Doroftei a primit un spațiu de la Primăria Ploiești pentru 25 de ani. A investit o sumă uriașă în local, dar duoă zece ani a primoit notioficare de evacuare. A fost momentul când s-a scris despre el că este „cerșetor”, iar Doroftei a luat drumul Canadei.

În 2023, fostul campion mondial a primit licența de antrenor de box și a dezvăluit că acum muncește încontinuu în sala din Montreal pentru a descoperi ”noul Doroftei”. Câștigă foarte bine și are mari satisfacții, dar nu a uitat momentul în care a fost numit ”cerșetor” în România.

image

„Lucrez de luni până luni, fără pauză. Câștig cam 5.000-6.000 de dolari canadieni (3.400-4.000 de euro). Am avut nevoie de o schimbare. Nu mă regăseam, tot ce făceam era împotriva mea. Am stat de vorbă cu niște ziariști și a doua zi au scris că sunt cerșetor sau impostor. Titlul a fost groaznic, toată lumea a început să mă facă cerșetor. E dureros, e urât. Nu am cerșit nimic. Nu mai îmi găseam locul absolut deloc. M-a tras în jos locul acasă. Viața pe care am dus-o, de uzură, m-a obosit. Nimic nu se mai lega. Devenisem băiatul rău, dar eu n-am făcut rău nimănui.

A trebuit să fac o schimbare, dar decizia a fost rea, le-am schimbat iar viața copiilor, i-am dus în altă lume. Doar că ei mă iubesc, suntem o familie și au înțeles. O perioadă, probabil. Va trebui să iau o decizie cât de curând”, a spus Doroftei, potrivit GSP.ro.

Doroftei vrea să revină în România pentru copii

Fostul boxer Leonard Doroftei a dezvăluit că își dorește să se întoarcă în România pentru copiii săi.

„Fetița e în ultimul an la colegiu și vrea la medicină. Ea nu s-a regăsit aici, stă de patru ani în casă. Stă numai în cameră. Singura ei vacanță e când merge în România. Vrea să dea la Medicină, acasă.

Fiul meu Alex e cu IT-ul. Cât a fost în România s-a întreținut singur, a făcut facultatea, e inginer. Când a venit aici, și-a găsit de lucru încă din prima săptămână, a început să facă bani de acasă. Adrian e manager, e bine și el. În țară s-a scris că e milionar, dar nu e chiar așa. Sunt băieți așezați. Au apartamentul lor, au investițiile lor”, a transmis Leonard Doroftei.

Cariera lui Leonard Doroftei

Leonard Doroftei a devenit în 1997 boxer profesionist semnând un contract cu clubul canadian Interbox. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria ușoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi. 

A urmat apoi marele meci dintre Dorin și americanul Paul Spadafora, contând pentru unificarea titlurilor WBA și IBF, la categoria ușoară. După o luptă dominată clar de român, cei trei judecători de ring au dat însă o decizie total greșită, cea de egalitate. Conform statisticii totalului de lovituri care și-au atins ținta, Doroftei a punctat de 344 de ori, în timp ce Spadafora numai de 259 de ori.

Pe 24 octombrie 2003, Doroftei urma să dispute un meci împotriva panamezului Miguel Callist. Meciul a fost anulat însă după ce românul a depășit greutatea categoriei sale la cântarul oficial. Doroftei a pierdut astfel titlul de campion mondial WBA. S-a retras după lupta pierdută împotriva celebrului Arturo Gatti de pe data de 24 iulie 2004, ce a contat pentru centura WBA a canadianului de la o categorie superioară.

Leonard Doroftei a fost președinte al Federației Române de Box în perioada 2012-2015. El a renunțat la această functie în urma conflictelor pe care le-a avut cu ceilalți conducători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
florin piersic facebook jpg
image png
florin piersic facebook jpg
florin piersic facebook jpg
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
image
actualitate.net
image
actualitate.net