Cât costă o cafea la localul lui Constantin Enceanu: „Preț pentru toate buzunarele!” Cafeaua prelungește sau nu viața? Sfatul nutriționiștilor

#Exclusiv Click!

Vestitul solist de muzică populară se străduiește să țină cât mai jos prețurile, la localul său din Filiași, Județul Dolj. Constantin Enceanu ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, secretul cafelei sale, pe care clienții o savurează, în fiecare zi, mai ales la micul-dejun. Iar nutriționista Codruța Pantelimon ne-a explicat de ce nu e indicat să exagerăm cu această licoare, atât de populară, în întreaga lume.

Cât costă o cafea la localul lui Constantin Enceanu?

La localul familiei lui Constantin Enceanu, situat în  Filiași, se servește o cafea delicioasă. La preț accesibil:  

„Este o cafea de origine, un amestec de cafea, din Etiopa, Brazilia și din Peru. Este o cafea mult mai scumpă, decât cafeaua normală, dar pentru cunoscători face diferența! Prețul unei cești de cafea este, la noi, de 9 lei. Preț pentru toate buzunarele, în alte părți este cu mult mai scump”, ne-a declarat Constantin Enceanu, pentru Click!

Fuego: „O dimineață perfectă începe cu o cafea bună”

Solistul Fuego este vestit că adoră cafeaua de dimineață:

„O dimineață perfectă începe cu o cafea bună, cu aroma amintirilor și cu nostalgia că timpul trecut nu poate fi adus înapoi, în schimb poate fi transformat într-unul nou, de calitate! De multe ori, încercăm să ne facem planuri mari și uităm că frumusețea vieții stă fix în clipele mici, neplanificate, spontane, care au rolul de a ne arăta că avem lucruri prea speciale în jurul nostru încât să ne lamentăm!

La o cafea bună faci mărturisiri și tot în acest moment poți găsi cele mai bune soluții pentru impasuri! Și tot dimineața este perioada în care poți vedea viața cu alți ochi, cei potriviți!”, a scris el, pe Facebook.

Codruța Pantelimon, nutriționist: „Părerile sunt împărțite”

Au fost numeroase dezbateri, pe această temă, dacă, într-adevăr, cafeaua prelungește sau nu viața. Iată ce spune, însă, exclusiv pentru Click!, nutriționista Codruța Pantelimon:

„Din ciclul multelor întrebări, revin astăzi cu un răspuns cu privire la draga noastră licoare, din ceașcă, ce ne „înviorează" diminețile. Și aici părerile cercetătorilor din domeniu sunt împărțite.

Unii confirmă faptul că boabele de cafea hidratate au proprietăți benefice, pentru corpul uman, alții, infirmă. Eu prefer întotdeauna calea de mijloc, numărându-mă printre cei care îndrăgesc exclusiv cafeaua de dimineață. Dar, hai puțin să vedem ce efecte are cafeaua de dimineață asupra organismului.

„Stimulează digestia”

Într-adevăr (și aici puteți dragi cititori să confirmați) stimulează digestia, având un efect ușor laxativ însă și diuretic, punând în acțiune funcția renală prin fluxul sanguin, adică rinichii lucrează mai rapid.

Și, aici, cele două acțiuni simultan activate se cam bat cap în cap, deoarece indicat este să asociem cafeaua de dimineață cu un pahar mare cu apă, tocmai pentru a evita deshidratarea.

„Cafeaua băută în exces demineralizează considerabil organismul”

Specialista în nutriție a dorit să mai precizeze, referitor la cafeaua nelipsită de la micul dejun:

„Din punctul meu de vedere, cafeaua băută în exces demineralizează considerabil organismul, prin simpla acțiune concomitentă, diuretică și laxativă. Ar fi indicat, dacă, totuși, ne-am limita la cafeaua de dimineață, energizantul pe care creierul îl primește, fie că vrea sau nu, preluându-l ulterior mecanic, ca obicei zilnic”.

„Excesul de cofeină poate crește ritmul cardiac”

Iată și care sunt contraindicațiile:

„Consumul de cafea, în orice alt moment al zilei, va tulbura bioritmul organismului, cofeina urmând să perturbe circuitul natural în organism, între adenozină (compus natural esențial în transferul de energie) și cortizol.

Așadar, ajustează momentul. Excesul de cofeină poate crește ritmul cardiac, făcându-te mai nervos, irascibil, forțând rinichii să elimine și ultimul stoc de minerale pus deoparte de minunatul organism pentru „zile negre”.

Cafeaua din rădăcină de cicoare, varianta ideală

La fel ca în cazul măslinelor, boabele de cafea sunt culese verzi și apoi sunt supuse unui proces de prăjire, care nu susține naturalețea și nici efectele benefice ale acestor boabe „magice”. Rămâi doar la cafeaua de dimineață și organismul îți va mulțumi. În cursul zilei, împrietenește-te cu o cafeau din rădăcină de cicoare și cu diversitatea ceaiurilor din plante”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Banner Delia Antonia
image jpeg
adrian pintea png
banner vlad fugaru jpg
banner diana munteanu jpg
BeFunky collage (89) jpg
nicole kidman profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net