Ce avere are Adrian Năstase. Pensia lui e de 5000 lei pe lună

Ultima actualizare:

Un subiect extrem de dezbătut și de real interes pentru publicul larg a fost cel al aveilor persoanelor publice din România, dar mai ales modalitatea prin care aceștia au obținut-o.

Adrian Năstase este un fost politician
Adrian Năstase este un fost politician

Unul dintre personajele principale, care a avut ochii curioșilor mereu atințiți asupra sa, a fost nimeni altul decât Adrian Năstase, fostul premier al României. Averea politcianului a fost intens discutată, mai ales după ce demnitarul a fost condamnat și a trebuit să scoată, din buzunar, nici mai mult, nici mai puțin de 1 milion de euro pentru despăgubiri.

Adrian Năstase, însă, a rămas cu o avere impresionantă ce încă pornește dezbateri de ore întregi între partenerii de cafea, la o terasă, prin centru. Și pentru că vrem ca cititorii noștri să fie informați corect, Click! prezintă ce avere a agonisit cunoscutul politician de-a lungul timpului.

Familia Năstase, avere de peste 15 milioane de euro

Deși umblă vorba prin târg că averea lui Nastase depășește 15 milioane de euro, potrivit ultimei declaratii de avere, din 19 iulie 2012, familia Nastase detine urmatoarele bunuri imobiliare: un teren agricol de 1,77 hectare, la Cornu, un teren intravilan de 170,74 metri pătrati, in Bucuresti, un apartament de 278,89 metri pătrați, in Bucuresti, dar si un autoturism Mitsubishi, din 2006.

În aceeași declarație de avere, mai observăm că figurează și timbre românești și străine, în valoare de 450 de dolari; obiecte din argint, în valoare de 1.000 de dolari; icoane și obiecte de cult, dobândite înainte de 1989, contra sumei totale de 8.340 ROL ; obiecte de artă decorativă, dobândite înainte de 1989, în valoare de 20.760 ROL; dar și obiecte de artă decorativă, dobândite între 1990 și 2004, în valoare de 12.006 ROL și 2.400 de dolari, potrivit b1tv.ro.

De asemenea, fostul premier mai deține lichidități în conturi în lei și euro, însumând 1.440.000 de lei, respectiv 197.000 de euro.

Veniturile lui Adrian Năstase

Citește și: FOTO Prețuri de lux la corturile lui Mihnea Năstase. Cum arată complexul de vacanță de la Corbu și când va fi inaugurat 

Dacă ar fi să discutăm și despre venituri, Adrian Năstase declara că suma totală câștigată împreuna cu Dana, sotia sa, era de aproape 368.000 de lei, bani de la Camera Deputatilor, Universitatea Bucuresti, Universitatea N. TItulescu, Editura C.H. Beck, FDRI N. Titulescu, Universitatea D. Cantemir, dar și din vânzarea de produse agricole.

Ba mai mult, la bijuterii și obiecte de artă mai apar lucrări de pictură și grafică si bijuterii în valoare totală de peste 100.000 de dolari.

Pensia lui Năstase

În ciuda aparențelor, Adrian Năstae are o pensie pe care mulți o pot considera mică. Deși este un cunoscut susținător la pensiilor speciale, fostul demnitar a dezvăluit că are o pensie de 5000 lei, pe care nu o consideră potrivită pentru un fost premier al României. De asemenea, el a declarat mereu că nu este de acord cu pensiile speciale enorme, pe care ar propune să fie impozitate gradual.

„Este foarte puţin”, a spus Adrian Năstase care, întrebat cât crede că ar merita să primească, a răspuns ironic: „Am primit ce trebuia, aproape doi ani de închisoare”, conform playtech.ro.

Adrian Năstase de la PSD, a fost premier al României între anii 2000-2004, ministru de Externe, între anii 1990-1992 şi parlamentar, respectiv Preşedinte al Camerei Deputaţilor, în perioada 1992-1996 și 2004-2006.

Politicianul nu a mai fost prezent în spațiul public după ce a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Zambaccian.

Citește și: FOTO Prețuri de lux la corturile lui Mihnea Năstase. Cum arată complexul de vacanță de la Corbu și când va fi inaugurat

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
image
actualitate.net
image
actualitate.net