Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta

Unul dintre cei mai renumiți actori de film, teatru și televiziune din România, este Iurie Darie. A debutat în cinematografie în 1953, iar de-a lungul vastei sale cariere a interpretat roluri memorabile în peste 40 de producții. Puțini sunt cei care știu, însă, ce etnie avea marele actor și prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta.

Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie / foto: arhiva Click!
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie / foto: arhiva Click!

Iurie Darie, nume la naștere Iurie Darie-Maximciuc, s-a născut în data de 14 martie 1929, în satul Vadul Rașcov, județul Soroca, Regatul României, aflat astăzi în raionul Soroca, Republica Moldova. A fost unul dintre cele mai iubite personaje din industria cinematografică românească și a trăit două iubirii memorabile. Prima a fost mariajul cu Consuela Roșu, care s-a stins din viață din cauza cancerului, iar cea de-a două a fost relația cu actrița Anca Pandrea, care a fost cea mai bună prietenă a primei soții a actorului.

A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producții cinematografice. A fost actor al Teatrului de Comedie din București, unde i-a avut ca parteneri pe marii actori: Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Mircea Albulescu, Dem Radulescu, Sanda Toma, Vasilica Tastaman, Consuela Rosu, Stela Popescu, Silviu Stănculescu și Anca Pandrea.

Iurie Darie rămâne viu în memoria românilor

Considerat un Zorro datorită rolului din „Mușchetarul român”, s-a remarcat și în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul își etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini. Într-o vreme făcea și turnee prin țară cu spectacole pentru copii, în care istorisea și desena o poveste simplă, dar plină de haz și de învățăminte.

Iurie Darie s-a stins din viață în anul 2012, din cauza cancerului, aceleiași boli care a răpus-o pe Consuela, mama lui Alexandru (Ducu) Darie, care și el s-a stins din viață la 7 ani după moartea tatălui său. Cu toate că a trecut în neființă, Iurie Darie rămâne viu în memoria celor care l-au cunoscut. A cucerit cu rapiditate inimile românilor, datorită rolurilor sale din filme și seriale românești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Anca Serea, în vacanță la Veneția Sursa Instagram
banner andreea raicu png
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
dorian popa jpg
Monica Tatoiu
mircea badea jpg
cub elena merisoreanu png
stefania etegan cerută jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net